EräViikinkien naiset voittoon Lahdessa

Reilussa viidessä minuutissa EräViikingit maalasivat kuudesti. Kuva Juhani Järvenpää

EräViikingit matkasi runkosarjan päätöskierroksen otteluun Lahteen, jossa se kohtasi sarjajumbo Pelicans SB:n. Kolmostila oli varmistunut ennen päätöskierrosta, mutta kakkossija oli edelleen mahdollinen, mikäli Classic onnistuisi voittamaan PSS:n. Näin ei käynyt, vaan porvoolaiset hoitivat oman hommansa tyylillä. EräViikingeille tuli kuitenkin seurahistorian ensimmäinen sijoitus runkosarjan kärkikolmikkoon. 

Ottelu Pelicansia vastaan ratkesi jo avauserässä. Ensimmäinen kymppi pelattiin täysin yhtä päätä, mutta palloa ei saatu ohi Pelicans-vahti Emmi Pölösen. Lopulta ketsuppipullo aukesi, kun Sofia Mittentag passasi loistopaikan Iina Latvalalle, joka ei erehtynyt takakulmalta ajassa 13:16. Vain 20 sekuntia myöhemmin Daniela Westerlund iski Latvalan irtopallon sisään ja sen jälkeen EräViikingit meni menojaan. Yhteensä viiteen minuuttiin ja 10 sekuntiin pallo oli kuusi kertaa Pelicans-maalissa. Mittentag, Latvala toistamiseen, Trine Sällström sekä Jonna Virkkunen kasvattivat maalisaldojaan. Kuuden maalin avauserä ratkaisi lopulta ottelun.

Toinen erä oli hieman vaikeampi, Mirva Laitisen ottama viiden minuutin rangaistus sekoitti peliä ja sen aikana Pelicans onnistui kertaalleen ohittamaan EräViikingit-vahti Juulia Katajan. Lisämaaleja ei erässä nähty, vaikka Pölösellekin kertyi lopulta 13 torjuntaa. Tempo ja kamppailuhalukkuus katosi vierasjoukkueelta lähes kokonaan ison johdon turvin.

Kolmas erä oli enemmänkin pelailua. Pelicans kavensi vastaiskusta lukemiksi 2-6, kun Milla Murtomäki katkaisi Laitisen syötön ja petasi paikan Roosa Jokiselle. EräViikingit ei juurikaan ylimääräistä energiaa kentällä kuluttanut, vaan tyytyi hoitamaan ottelun historian kirjoihin.

EräViikingit jatkaa pelejään sijoitussarja A:ssa, jossa joukkue kohtaa SB-Pron ja PSS:n kertaalleen kotona ja vieraissa. Kärkikolmikon sisällä sijoitukset saattavat vielä muuttua. Lähinnä kakkospaikan osalta käydään kamppailua ja EräViikingit voi vielä kohentaa asemiaan pudotuspelejä ajatellen. SB-Pro voitti runkosarjan 49 pisteellä, PSS oli toisena 42 pisteellä ja EräViikingit 39 pisteessä. Sijoitussarjan otteluiden ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Olli Lähdesmäki

Edellinen artikkeliKaupunki haluaa kasvattaa etenkin Malmia, Pihlajistoa ja Viikkiä
Seuraava artikkeliA la Malmi tuo esille erikoisuuksia