Tammistoon tuli jälleen toisen polven kauppias: K-Citymarket Tammisto on Kimmo Sivoselle unelmien täyttymys

Sari Luode ja Kimmo Sivonen haluavat kuulla asiakkaitaan muun muassa valikoimien suhteen.

Kimmo Sivonen ja Sari Luode ovat helmikuun alusta lähtien olleet Tammiston Citymarketin uusi kauppiaspariskunta.

-Kimmo ideoi ja minä karsin hurjimmat keksinnöt, nauraa Sari Luode.

Kimmo Sivonen on toisen polven K-kauppias. Nuoruusvuosien jälkeen omaa kauppiaskokemusta on kertynyt K-Supermarket Soukasta, K-Citymarket Porvoosta ja K-Citymarket Lahti Karismasta. Tammisto on kolmas Citymarket Sivoselle, jonka veli on hänkin Citymarket-kauppias Pikkalassa.

-Kauppiasura on verenperintöä. Voisi sanoa, että olen maitokaapissa syntynyt ja kaupassa kasvanut, Tikkurilassa ja Itäkeskuksessa. Paluu Vantaalle kauppiaaksi on kuin paluu kotiin, Kimmo Sivonen toteaa.

Jokainen uusi kauppapaikka on asettanut omat haasteensa.

-Porvoon saadessani lähdin heti ruotsin kielen intensiivikurssille voidakseni kunnolla keskustella asiakkaiden kanssa. Lahdessa taas pääsin perustamaan uutta Citymarket-myymälää. Täällä Tammistossa on haasteena edellisen kauppiaan isot saappaat. Pekka Lintumäki on tehnyt hienoa työtä niin asiakkaiden kuin henkilökunnan kanssa ja siihen tai ylikin on yllettävä, Sivonen tuumii.

Jotain uutta uudella kauppiaspariskunnalla on heti mielessä.

-Tuomme tänne uutuutena Dry Age –kaapin, joka raakakypsyttää lihan. Naudanliha roikkuu kaapissa juuri oikeassa kosteudessa ja lämmössä suolakivien yllä 4-5 viikkoa ja lopputuloksena on todella herkullinen ja murea liha, kauppias kuvailee.

-Ja jo ennen lihan kypsymistä meille tulee ananaksen kuorintakone, se oli Lahdessa hyvin suosittu, Sari täydentää.

Molemmat, sekä Sari että Kimmo nauttivat asiakaspalvelusta ja haluavat kuunnella herkällä korvalla asiakkaiden toiveita. Valikoimaa kehitellään toiveiden mukaan.

-Minäkin olen ehtinyt olla 30 vuotta kaupassa töissä, en osaisi muuta ajatellakaan, Sari toteaa.

Aiemmin Sari huolehti myös kauppojen osastoista, nyt hän keskittyy erityisesti henkilökuntaan ja heidän tukemiseensa esimerkiksi digiasioissa.

-Otamme käyttöön uusia henkilökunnan työtä helpottavia laitteita ja minä autan heitä niiden käyttöönotossa. Muutenkin haluan keskittyä siihen, että työntekijöillä on jatkossakin kaikki hyvin. Pekka teki hienoa työtä henkilökunnan kanssa ja haluamme jatkaa samalla tiellä.

-Meidän lisäksemme tänne tuli vain yksi uusi henkilö, siskoni Heidi konttoristi-talouspäälliköksi. Hän tuli 13 vuotta sitten minulle välivuodeksi töihin ja se on vähän venynyt, Kimmo naurahtaa.

Haasteina uudet kauppiaat kokevat muun muassa liikenteen vetävyyden.

-Aivan erityisesti liikenteeseen täytyy ottaa kantaa, jos Prisma tulee tuohon viereen. Silloin liikennevirrat eivät mahdu nykyisillä väylillä kulkemaan sujuvasti. Meidän täytyy varmistaa, että asiointi kaupassa sujuu silloin nopeasti ja mukavasti, jotta asiakkaan matka kotoa kauppaan ja takaisin ei muodostu entistä pidemmäksi.

-Mottomme on tehdä parhaasta parempi hypermarketti.

Ruoka ja ruoanvalmistus on lähellä molempia kauppiaita.

Sari tunnustautuu etenkin kalaruokia rakastavaksi, uunilohi on hyvä arkiruoka. Sarin erikoisuus ovat kurpitsarieskat.

Kimmo nimeää mieliruoakseen tonnikalan sekä Dry Age-lihan.

-Me kokkaamme paljon yhdessä ja kehittelemme erilaisia reseptejä. Kannattaa muuten kokeilla savustaa sini- ja partasimpukoita, he vinkkaavat.

Työn ja Kimmon Keskoon liittyvien luottamustehtävien ohella kolmilapsinen uusperhe ehtii myös harrastaa.

-Moottoripyöräily, puutarhanhoito ja matkailu ovat yhteisiä iloja, tosin matkoillakin kierrämme tutkimassa kauppoja. Lisäksi meillä on koira ja sekin on opittu, että omasta kunnostaan on syytä huolehtia.

-Työ itsessään on niin palkitsevaa, että sekin auttaa jaksamaan, kiittelee Sari Luode.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKiertotähdentien viljelypalsta-alue laajenee
Seuraava artikkeliAarresaarella juonitellaan ja taistellaan