Kiertotähdentien viljelypalsta-alue laajenee

Kiertotähdentien viljelyspalstoilla tulisi jatkossa olemaan 160 puolen aarin kokoista palstaa. Kuva Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristö

Viljelypalsta-alue sijaitsee Suutarilan rantapuistossa, Kiertotähdenkujan varrella. Alueella on toimiva palstaviljelyalue, jota nyt laajennetaan niiden lounaispuolella sijaitsevalle, tällä hetkellä niittynä olevalle alueelle.

Viljelypalsta-alueiden välillä on Keravanjoen ulkoiluraitille johtava kevyenliikenteenraitti.  Suunnittelualue on avointa tilaa, jossa kasvaa pääasiassa palstaviljelijöiden yksi- ja monivuotisia viljelykasveja, perennoja ja pensaita.

Nyt käsittelyn alla olevassa suunnitelmassa viljelypalsta-alueelle rakennetaan yhteensä noin 160 puolen aarin kokoista palstaa. Nykyinen palstaviljelyalue perusparannetaan. Palstat järjestetään ja merkitään uudelleen ja niiden kasvualustat parannetaan.

Palsta-alueille rakennetaan kapeat kivituhkapintaiset kulkuväylät ja viljelypalstoille osoitetaan kulkuyhteyksiksi kapeat nurmipolut.

Palsta-alueet reunustetaan pensasaidoilla avoimille alueille rajautuvin osin. Keravanjoelle päin olevat pensasaidat pidetään riittävän matalina avoimen rantamaiseman säilyttämiseksi. Pensasaidoissa käytetään marjapensaita ja alueelle istutettavina pikkupuina hedelmäpuita.

Hyönteisiä houkuttelemaan tehdään lahoaitoja ja hyönteishotelleja kompostialueiden yhteyteen.

Palsta-alueille rakennetaan kesävesijärjestelmä ja vesipisteitä sekä yhteiset kivituhkapintaiset kompostointialueet. Palsta-alueen Keravanjoen puoleiselle reunalle rakennetaan pieni levähdysalue, joka on myös ulkoiluraitilla kulkijoiden käytössä.

Rakentamisessa hyödynnetään paikalla olevaa kasvualustaa uusille istutuksille sekä kaupungin varastoalueilla olevia kierrätyskiviä istuimina, reunuksina sekä pinnoitteena.

Palsta-alueen eteläpuolelle on suunniteltu pysäköintialue toisen hankkeen yhteydessä. Se rakennetaan Kiertotähdenkujan rakentamisen yhteydessä. Valaistusta alueelle ei ole tulossa.

Suunnitelmia esiteltiin viime viikolla alueen asukkaille.

Suunnitelman on tarkoitus valmistua syksyllä ja rakentamisen alkaa ensi vuoden puolella.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliVesisade ei vienyt lasten iloa
Seuraava artikkeliTammistoon tuli jälleen toisen polven kauppias: K-Citymarket Tammisto on Kimmo Sivoselle unelmien täyttymys