Vesisade ei vienyt lasten iloa

Siltis talvirieha
Keskellä seisovaa Inariina Hämäläistä, 7, onnisti ongintapisteessä, jossa kalaonnea lisäsivät Juha Malila (vas.) ja Annukka Ahopalo (oik.). Kuvat Pirjo Pihlajamaa

Sanotaan, että lapsen suusta se totuus tulee. Niin kävi myös Siltamäen Talviriehassa sunnuntaina. Siinä missä aikuiset harmittelivat tapahtuman puolivälissä sateiseksi muuttunutta keliä, totesi seitsemänvuotias Inariina Hämäläinen Heidi-äidilleen: -Paras päivä tänä talvena Helsingissä!

Äiti ja tytär olivat tulleet riehatapahtumaan Latokartanosta. Ennen kotiin lähtöä Inariina Hämäläinen osallistui vielä ongintaan, josta koukkuun tarttui Aku Ankan taskukirja. Saalis oli tytölle mieluinen yllätys.

Ongintapisteestä vastasi Siltamäen Lions Clubin presidentti Juha Malila apunaan Annukka Ahopalo.

-Veikkaisin, että kävijöitä on ollut noin viisisataa. Ihan hyvin, mutta huomattavasti vähemmän kuin aiempina vuosina, Malila kertoo.

-Olen ollut mukana auttamassa viimeiset kaksitoista kertaa, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun ei ole lunta, laskee leijonamies Esa Grönlund Timo Ävistin kanssa.

Lumen puutteessa perinteiset hiihtokisat vaihtuivat juoksukisoihin. Lapsille lumettomuus ei ollut ongelma. He olivat aivan yhtä innoissaan kuin hiihtokisoissakin.

Siltamäen leijonien apuna järjestäjinä oli paljon muita toimijoita, joita ilman alueen yhteisöllisyyttä lisäävä tapahtuma ei onnistuisi. Tapahtuman tuotto käytetään lyhentämättömänä oman asuinalueen asukkaiden hyväksi. Maahiset, MPS, Helsingin Latu, hernekeiton ja muun murkinan tekijät, hevoset ja monet muut saivat paljon kiitosta niin leijonilta kuin osallistujilta.

Pirjo Pihlajamaa

Kari ja Sinikka Putkonen sekä Siltamäki-Suutarila Seuran puheenjohtaja Timo Tossavainen (oik.) ovat tehneet paljon Siltamäen yhteisöllisyyden eteen.
Edellinen artikkeliHyvää ystävänpäivää
Seuraava artikkeliKiertotähdentien viljelypalsta-alue laajenee