Janette, Uli ja Susanna uskovat, että PuiU:n juhlatapahtumassa on kaikille kivaa tekemistä ja kokemista.

Joogaa, akrobatiaa, kiinteytystä, tennistä, karatea, jalkapalloa ja sulkapalloa – Puistolan Urheilijoiden 90-vuotisliikuntatapahtumassa pääsee testaamaan eri lajeja koko päivän ajan.

Puistolan Urheilijat viettää 90-vuotispäiviään liikuttaen väkeä ja antaen näytöksiä vaativammista lajeista. Koko perheen juhlissa ei ole unohdettu pienimpiäkään, sillä paikalta löytyy pomppulinna ja temppurata, VPK:n toimintaesityksiä ja varustekirppari helpottamaan hankinnoissa.

-Juhliin liittyen junnujoukkueet ovat kutsuneet muista seuroista väkeä ystävyysotteluihin ja niistä tekonurmella pelaa yhteensä 12 ja ruohokentällä 7 joukkuetta. Juhlien kunniaksi kaikki saavat kultamitalit kaulaan, paljastaa seuran puheenjohtaja Uli, Uljas Joki.

Katsomoon toivotaan paljon vanhempia mukaan ja heidän viihtymistään avittaa katettu ”ravintola”.

-Olemme varanneet koko Koudan puiston käyttöömme, joten tuolloin lauantaina tapahtuu ja paljon. Kuntoliikunnan ryhmätunnit ovat koulussa sisätiloissa, mutta ulkonakin siis paljon kaikkea. Varustekirppikselle omat joukkueemme saavat ilmaiset paikat, muut saavat tulla kympillä mukaan, kertoo seuran toimistoa pyörittävä Susanna Kuikanmäki.

-Näyttävin tapahtuma ovat varmaankin akrobatiaesitykset, arvelee Janette Parviainen. Ryhmäliikunnassa voi tulla testaamaan vaikka kaikki tunnit peräjälkeen, jos kuntoa riittää. Tänä vuonna ne pidetään sisätiloissa ja verhoilla eristettynä muusta toiminnasta, kertoo Parviainen. Tunnit alkavat kello 10 ja jatkuvat yli puolen päivän.

-Jalkapallo on ollut mukana seuran perustamisesta asti ja naisvoimistelu vaihtunut kuntoliikuntaan. Pois ovat jääneet maastohiihto ja yleisurheilu. Koripalloa, keilausta ja tanssia on joillakin kausilla ollut, uusia lajeja tulee ja vanhoja hiipuu. Uutta meillä on muun muassa karate, kertoo noin 1700 jäsenen seuran puheenjohtaja Joki.

Tällä hetkellä lasten ryhmät ovat periaatteessa lähestulkoon kaikki täynnä, tiloista on pulaa. Sulkapallo ja tennis ovat kasvattaneet suosiotaan ja niissäkin ryhmät ovat täysiä.

Iso muutos vuosikymmenten aikana on myös se, että enää ryhmien vetäjät eivät ole harrastajia, vaan kaikki ovat eri lajeihin erikoistuneita ammattiohjaajia. Jäsenetkin ovat pitkälti muuttuneet asiakkaiksi, jotka vaativat laatua.

Mistä 90-vuotiaan seuran veturit voivat olla ylpeitä?

-Minä ainakin iloitsen siitä, että kuntoliikuntapaikoille ei juurikaan tulla autoilla, vaan kävellen tai pyöräillen. Se kertoo siitä, että väki tulee läheltä, kuten on tarkoituskin, tuumii Uli.

Susanna on iloinen seuran monipuolisuudesta, kaiken ikäisille ja -kuntoisille löytyy harrastettavaa.

Janette näkee vahvuutena monipuolisen toiminnan taaperoista aikuisliikuntaryhmiin ja sen, että kilpailumenestystä ei pidetä tärkeimpänä, mutta sitä tuetaan kyllä.

-Kuntoliikunnan monipuolisuudesta saamme usein kiitosta, hän lisää.

Iloa tuottaa sekin, että seurassa on jäseniä useassa polvessa. Monessa perheessä isovanhemmat, vanhemmat ja lapset ovat kaikki löytäneet PuiU:sta itselleen sopivan liikuntamuodon.

PuiU 90 v juhlatapahtuma Puistolan liikuntapuistossa lauantaina 14.9. klo 9-14. 

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMosan Wembley avataan lauantaina
Seuraava artikkeliSiltamäen Nuorisoseuran toiminta laajentuu