Siltamäen Nuorisoseuran toiminta laajentuu

Kerhotilan oven edessä Marja Frimodig, Seija Helenius ja Tuulikki Toropainen.
Kerhotilan oven edessä Marja Frimodig, Seija Helenius ja Tuulikki Toropainen.

Siltamäen Nuorisoseuran toimintaan on tulossa myös avointa iltapäivätoimintaa koululaisille, juuri nyt yhdistys etsii sopivia nuoria ryhmien vetäjiksi.

Siltamäen Nuorisoseuran toiminnanjohtaja Seija Helenius, puheenjohtaja Marja Frimodig sekä johtokunnan jäsenet ovat viime aikoina saaneet tehdä oikein urakalla töitä.

Nuorisoseuran käyttämän tilan osti kaupungilta kesällä yksityinen taho ja kova vuokra siirtyi yhdistyksen kokonaan maksettavaksi. Ennen se oli kaupungin heille osoittama nimikkotila. Elokuun alusta Nuorisoseura teki vuokranmaksua helpottavan ostopalvelusopimuksen kaupungin nuorisopalveluiden kanssa, mikä merkitsee sitä, että jatkossa Nuorisoseura tulee pyörittämään myös koululaisten iltapäivätoimintaa.

-Tiloja olemme saaneet siihen käyttöön muun muassa nuorisotalolta ja koululta. Nyt kehitellään ja ideoidaan toimintaa ja etsitään mukaan nuoria, jotka haluaisivat vaikkapa sitä omaa harrastustaan jakaa muillekin. Me lähetämme halukkaat nuoret ohjaajakoulutukseen ja lisäksi he saavat siitä pientä korvausta, kertoo Helenius.

-Noiden iltapäiväryhmien koko voi olla todella vaihteleva. Sählyporukassa voi olla mukana vaikka tusinan verran lapsia ja nuoria, lautapelejä voidaan pelata monen kokoisella porukalla ja askartelu- tai vaikka sarjakuvapiirrospajoissa ei välttämättä tarvitse olla kuin vaikka vain neljä innokasta mukana, pohtii varapuheenjohtaja Ullamarjut Bruun-Lekman.

Johtokuntaan kuuluva Tuulikki Toropainen toivoo, että sellaisia nuoria, jotka haluavat harrastaa yhdessä muiden kanssa löytyisi ryhmiin vetäjiksi.

-Joku voisi koota vaikkapa porukkaa tanssimaan. Näissä ryhmissä ei tarvitse todellakaan olla mikään ammattilainen. Riittää kun tekee jotain kivaa yhdessä muiden kanssa, olipa se sitten vaikka tanssimista tai korujen näpräilyä, Toropainen kannustaa.

-Tuolta pohjaltahan tämä Nuorisoseuratoiminta aikoinaan lähtikin. Alueen aikuiset alkoivat vetää pihapiirien tenaville erilaisia harrastekerhoja. Sitten kun lapset kasvoivat, monista heistä tuli uusia ohjaajia. Nykyään kaikki varsinaisen kurssitoimintamme ohjaajat ovat kyllä täysin koulutettuja ammattilaisia, Bruun-Lekman lisää.

Tuulikki Toropainen vahvistaa, että se onkin yksi niistä suurista muutoksista, joita vuosikymmenten varrella on tehty, siirrytty vertaisohjaajista ammattilaisiin.

Toinen iso muutos on puheenjohtajan vaihtuminen.

-Marja Frimodig on harrastajan äiti, ollut johtokunnassa jo muutaman vuoden ja toimii liike-elämässä. Hän on tuonut toimintaamme uutta liike-elämässä tarvittavaa otetta, joka erityisesti tässä uudessa tilanteessa on ollut tarpeen, kiittelee Seija Helenius.

Samalla hän iloitsee siitä, että johtokunnassa on jäseniä nuorista eläkeläisiin, se tuo erilaisia näkökulmia ja rikkautta toimintaan.

-Meillä on syksy täynnä haasteita, mutta niistä kyllä selvitään. Ja harrastustoiminta kursseineen jatkuu koko ajan kuten ennenkin, Helenius iloitsee.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPuistolan Urheilijat juhlii liikkuen
Seuraava artikkeliMalmi – koillisen napa