Mosan Wembley avataan lauantaina

Mosan Wembley
Pitkään työn alla ollut Mosan Wembley –nimellä kulkeva Tapanilan kenttä on yksi Helsingin vanhimmista urheilukentistä. Kuva muutaman viikon takaa. Kuva Teija Loponen

Koillis-helsinkiläinen jalkapallounelma on täyttymässä ja Malmin Palloseuran suururakka vihdoin valmis. Viime vuonna 70 vuotta täyttäneen MPS:n kotikenttä on saatu pelikuntoon ja avajaisjuhlallisuudet koittavat tulevana lauantaina.

Kolmen vuoden urakka on vihdoin ohi. Kenttä on saatu käyttöön.

Mosan Wembley –nimellä kulkevan kentän lämmitysjärjestelmä on Suomessa ainutlaatuinen. Välittömästi kentän pinnan alla olevat anturit mittaavat kentän kosteutta sekä lämpötilaa ja lämmitysjärjestelmä käynnistyy automaattisesti olosuhteiden sitä vaatiessa. Uusi rakennustapa ja kentän automatiikka tuovat merkittäviä säästöjä vanhaan tekniikkaan verrattuna.

Malmin Palloseuran puheenjohtajan Ville Ariman mukaan Suomessa futiksen talviharjoitteluolosuhteiden rakentaminen ja ylläpito on kallista ja nostaa harrastamisen kustannuksia.

Kolme vuotta ja useita satoja työtunteja on takanapäin.

-Lopulta kentän toteutuminen oli kiinni onnistuneesta osakeannista ja tukirahoista. Projekti ei ole ollut sieltä helpoimmasta päästä ja sen eriskummallisiin vaiheisiin mahtuu kahteen kertaan varastettu traktorikin, kertoo Arima.

Syksyn aikana päästään lämmittelemään kenttää ympäröiville juoksuradoille ja ensi vuoden aikana on tarkoitus rakentaa puku- ja suihkutilat.

Kentän valmistumisen kunniaksi Malmin Palloseura järjestää lauantaina 14. 9. avajaisjuhlan klo 9.30 alkaen. Ohjelmassa on juniorijalkapallon otteluita ja SM-karsintasarjapaikasta taistelevan A-poikien 1. divisioonan ottelu MPS-Mikkelin Kissat. Samalla seura kerää pieneksi ja turhaksi jääneitä liikuntavarusteita, jotka lahjoitetaan eteenpäin paikallisesti.

Teija Loponen