Urheiluseuroilla vilkasta kesätoimintaa

Myös futisseura PK-35 järjestää leirejä kesäisin.

Koronatartuntojen vähennyttyä kesää kohti moni urheiluseura pääsi palaamaan lähes normaaliin toimintaan ainakin lasten osalta. Kesäleirienkin järjestäminen on taas mahdollista.

Urheiluseurat ovat joutuneet rajoittamaan toimintaansa runsaasti kuluneen vuoden aikana kulloinkin vallitsevan koronatilanteen mukaan. Koska treeneistä on jouduttu olemaan paljon poissa, esimerkiksi Tapanilan Erä lähes kolminkertaisti kesäleiritarjontansa tänä vuonna.

-Yleensä meillä on kesällä hiljaisinta, koska moni on reissussa. Tänä kesänä tilanne on kuitenkin aivan eri, sillä moni viettää lomaansa kotikulmilla, kertoo seuran toiminnanjohtaja Kirsi Kautto.

–Pitkät koronasulut varmasti vaikuttavat kesätoiminnan suosion kasvuun, kun vihdoin on taas mahdollista harrastaa, hän toteaa.  

-Meillä on kesällä muun muassa lasten leirejä ja kesäkerho, monilajisia sporttileirejä, lajileirejä esimerkiksi voimistelussa ja kiipeilyssä, aikuisten ulkojumppia ja nyt pystyttiin myös järjestämään seniorijumppaa ulkona, luettelee Kautto.

-Futisleirien osallistujamäärä Puistolan Urheilijoissa on varmasti ainakin kaksinkertainen viime kesään verrattuna, kertoo Timo Bengs.

– Tällä on selvä yhteys siihen, että viime aikoina ei ole päässyt harrastamaan kunnolla. Tänäkin vuonna kaikki treenit oli peruttu parin kuukauden ajan.

Seurojen tilannetta on vaikeuttanut entisestään tiedottamisen hitaus. –Saatamme saada ohjeet siitä, kuinka kuuluu toimia vasta muutamaa päivää ennen kuin toiminnan tulisi alkaa, huomauttaa Kautto.

–Näin isoa määrää harrastajia ja tapahtumia koordinoidessa muutaman päivän varoitusaika on todella lyhyt. Sen takia meillä on yleensä kaksi vaihtoehtoista toimintasuunnitelmaa, joista sitten otamme käyttöön rajoituksia vastaavan. Tämänhetkisen tiedon mukaan meidän pitäisi onneksi pystyä aloittamaan syyskausi 30.8. normaalisti, sanoo Kautto.

Kautto toteaa, että normaali alku tuntuu mahdottoman hyvältä toiminnan oltua tauolla monien kuukausien ajan.

Helmikuussa vain lapset saivat harjoitella, hekin turvaväleillä ja pienryhmissä. Huhtikuussa kaikki harrastustoiminta oli kiinni. Edelleen elokuussa tullaan huolehtimaan turvallisuudesta esimerkiksi siten, että eri ryhmien harjoitusten välillä on tarpeeksi pitkät tauot. Näin ryhmät eivät sekoitu keskenään siirtymätilanteissa.

Sekä Tapanilan Erässä että Puistolan Urheilijoissa on edelleen tilaa elokuun leireille, vaikka kysyntä onkin ollut tänä vuonna kova. Myös muun muassa Malmin Palloseura järjestää futisleirin, jonne ovat tervetulleita kaikki jalkapallosta kiinnostuneet, sekä mukavaa yhdessäoloa ja urheilua tarjoavan päiväleirin. Tapanilan Erässä järjestetään lisäksi kaikille avoimia ulkojumppia koko heinäkuun ajan.

Maija Laukkanen
toimittajaharjoittelija

Edellinen artikkeliViikki-Seura hakee kopterikenttälupaan oikaisua
Seuraava artikkeliLomatauko!