Puistola-päivät polkaistiin vauhtiin

Kengurumeininki
Kengurumeiningin duo sai lapset tanssimaan ja aikuisetkin vähintään hytkymään. Kuva Teija Loponen

Iloisia ihmisiä, ilmapalloja, hyvää musiikkia ja paikallisten toimijoiden esittelypisteisiin ja markkinapöytiin tutustumista. Niillä polkaistiin tutusti Puistola-päivät käyntiin.

Jos Puistola-päivien lähtölaukaustilaisuutta pitäisi kuvata yhdellä sanalla, se olisi kohtaamisia. Toritapahtumassa näkyi paljon toisiaan iloisesti tervehtiviä ihmisiä, kohtaamisia, joita oli odotettu ja joihin osa tuli vanhasta tavasta uusilta kotikyliltään.

Torille kokoontuvat vuosittain lähes kaikkien puistolalaistoimijoiden edustajat. Kirjastoteltan edessä lapset saivat piirrellä liiduilla maahan vanhempien tutkaillessa hyviä poistokirjoja. VPK esitteli autoaan sekä toimintaansa ja Puistola-Seuran grillauspisteellä saattoi kuulla alueen tärkeistä asioista ja saada uuden Alueoppaan, ellei sitä kotiin oltu jaettu. Alueoppaan historiatarinoista syntyi paljon jutunjuurta tuttujen kesken, monella oli jakaa muistoja samoista asioista, joihin oppaassa oli paneuduttu.

Marttalassa tarjoutui mahdollisuus nauttia herkuista pöydän ääressä istuen ja myös PuiU:n soppatykki tyhjeni lupaavaa vauhtia. Omassa puheenvuorossaan Puistolan Urheilijat pääsivät myös kertomaan tulevista 90-vuotisjuhlistaan.

Kokoomus ja demarit olivat tulleet telttoineen paikalle ja asukkaat saivat kertoa heille huolistaan ja toiveistaan. Sorakadut nousivat vahvasti esille, kuraisiin ja kuoppaisiin teihin on moni kyllästynyt.

Keskusteluissa nousi esille myös Malmin lentokentän tilanne. Virkistysalueen kohtalosta kannettiin huolta ja kauhisteltiin mahdollisen rakentamisen ja siihen liittyvien paalutusten mukanaan tuomia melu- ja pölyhaittoja, joista alueen ihmiset saisivat kärsiä vuosikymmeniä.

Alueen palvelutarjonta puhutti myös ja siksi oltiinkin iloisia, kun Puistola-Seuran puheenjohtaja kertoi ylipormestarin tulevan Puistolaan pitämään asukasiltaa 31.10. Puistolan peruskoululla. Silloin entiselle Puistolan pojalle on mahdollisuus kertoa mieltä painavista asioista.

Puistolan rikkaus ovat toimeliaat ja osaavat ihmiset. Heidän ansiostaan Puistola-päiviä voidaan viettää koko viikko erilaisin tapahtumin. Suurin tulevista ohjelmista on tänään avautuva taidenäyttely, johon voi tutustua koko viikon ajan.

Lauantaina markkinoita vietetäänkin sitten Puistolan toisella laidalla, Tapulikaupungin Maatullinaukiolla.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliErä Karate sai oman salin
Seuraava artikkeliImmolantien vanha koulu lähtee syksyn aikana