Torilla tavataan – Puistola-päivillä

Puistolan tori täyttyy taas iloisesta tunnelmasta ja tapaamisista. Kuva Teija Loponen

Parin vuoden tauon jälkeen vietetään taas Puistola-Seuran koordinoimia Puistola-päiviä. Päivät aloitetaan perinteisellä toritapahtumalla Puistolantorilla ensi lauantaina 3.9.

Seremoniamestarina toritapahtumassa klo 10-14 toimii Ari Joki, joka juontamisen ja musiikkiesitystensä lisäksi haastattelee lavalla paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen edustajia. Kirjailija Timo Kalevi Forss on kertomassa viime vuonna ilmestyneestä kirjastaan Helismaa – Sanoittajamestarin värikäs ja traaginen elämä

Musiikkiesitysten lisäksi nähdään PuiU:n junioriurheilijoiden akrobatiaryhmä ja street dance -tanssijat. Pientä maksua vastaan saa paikan kirpputoritavaran tai omien tuotteiden myyntiä varten. Torille tulee myös lukuisia paikallisia toimijoita esittely- ja myyntipisteineen. LC Helsinki Park myy vuoden 2023 Puistola-aiheista seinäkalenteria ja Puistolan kirjasto poistokirjoja. 

Lapsiperheille on tapahtumassa paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa: on pomppulinna ja hevoskärrykyytiä ja ikisuosikki VPK esittelemässä kalustoaan. Vanhoja ajopelejäkin nähdään taas.   

Puistolan Urheilijat myyvät lasten seikkailuleirin hyväksi lohikeittoa ja muurinpohjalettuja, Puistola-Seuralla on makkaragrilli ja lähetyspiiriläisillä leivonnaisia. Marttalasta löytyy kahvio ja myyjäiset. 

Puistola-päivät jatkuvat viikolla. Torstaina 8.9. klo 18 on Koillis-Helsingin Omakotiyhdistyksen järjestämä mölkkymestaruuskisa Nurkan puistossa. Kisakahviossa tarjotaan mehua ja munkkirinkeleitä.

Puistolan kirkossa pidetään 11.9. klo 12 messu ja kirkkokahvit sekä klo 18 konsertti, jossa puistolalainen oopperalaulaja Jutta Holmberg esiintyy pianisti Riitta Ingelin säestyksellä.

Mustavalkoinen Puistolan Alueopas jaettiin viime viikolla noin 5 600:een talouteen Puistolassa ja lähialueilla. Sen saa myös Puistolan ja Tapulikaupungin kirjastoista. Oppaan verkkoversio on luettavissa Puistola-Seuran kotisivustolla https://kaupunginosat.fi/puistola/ ensimmäistä kertaa osittain värillisenä.

Alueoppaassa on kutsu Puistola-Seuran 46. taidenäyttelyyn, joka ripustetaan jo kolmannen kerran virtuaalisena. Näytteilleasettajiksi ovat tervetulleita sekä harrastajat että ammattilaiset 1-3 teoksella/taiteilija. JPG-muotoiset teosten kuvat kerätään 15.9. mennessä ja näyttely avataan lokakuun puolivälissä Puistola-Seuran kotisivustolla. Ensimmäisen viikon aikana näyttelyyn voi tutustua myös Puistolan kirjaston suurella TV-ruudulla. Näyttelyn koordinaattori ja ripustaja on Pirjo Isotupa, p. 050 522 8328, ilmoittautuminen ja kuvien vastaanotto: leena.iisalo(at)gmail.com tai WhatsApp-sovelluksessa p. 0400 464 278/Leena Iisalo.

TL

Edellinen artikkeliRuuhkaa!
Seuraava artikkeliLordi vierailee Tapanilassa Tivoli Sariolassa