Erä Karate sai oman salin

Erä Karaten sali
Erä Karaten sali löytyy aseman läheltä sillan pielestä. Kuva Teija Loponen

Erä Karaten puheenjohtaja Nea Vallenius muistutti uuden karatesalin ennakkoavajaisissa, että unelmat on mahdollista toteuttaa, kunhan uskoa, hyviä ideoijia ja tekijöitä riittää.

Lajipäällikkö Maija Laaksonen kertoi erään heidän harrastajansa isän todenneen muutama vuosi sitten, että oma karatesali toimisi paremmin harjoitteluun. Siitä lähti ajatus itämään. Hallituksen päätöksellä perustettiin yhdeksän eri alojen ammattilaisen tiimi ja Maija alkoi etsiä sopivia tiloja. Niistä lopulta valikoitui parhaaksi vanha Tapanilan lähikauppa, joka myös sijaitsee lähellä entisiä tiloja.

-Meillä tosiaan oli mahtava tiimi niin suunnittelussa, kun toteutuksessakin. Lahjoituksina olemme saaneet rahaa yli 16 000 euroa, sekä lisäksi kalusteita ja muita tavaralahjoituksia. Kaikkien lahjoittajien nimet löytyvät oven pielen taulusta. Vapaaehtoisten remonttitunteja kertyi todella mittava määrä. Mutta nyt voidaan tatamit ottaa käyttöön ihan aikataulussa, Laaksonen riemuitsi.

Tilan omistaja teki isoimman osan remontista, jolla vanha kauppa muutettiin harrastustilaksi. Karateväelle jäi silti runsaasti tekemistä, maalausta, sisäovien lasien vaihto pleksimuoviin, samoin patterien ja tolppien suojapehmustus ja paljon, paljon muuta.

Pukuhuoneet suihkuineen ovat nekin jo valmiit ja niistä löytyvät myös naisten toivomat peilit.

-Toki kaikenlaista pientä vielä puuttuu, mutta niitä tehdään, kun saadaan rahaa taas kasaan, totesi Laaksonen puheessaan.

Syksyn toimintakausi päästään aloittamaan suunnitellusti omissa uusissa tiloissa. Oma tila mahdollistaa myös lisää ryhmiä, kuten +60 karateryhmän, jollaista ei Suomessa ennen ole ollut, sekä kuntokaratea ja oheistreenejä kahvakuulasta kehonhuoltoon.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHimmelin kunto hirvittää vanhempia
Seuraava artikkeliPuistola-päivät polkaistiin vauhtiin