Kaislikossa suhisee vielä elokuussakin

Konna parka joutui Näätien viekkauden vuoksi tuomioistuimeen. Kuva Teija Loponen

Onko piknik tärkeämpää kuin toisen auttaminen? Entäpä onko reilua viedä toisilta kotipesä? Teatteri Tuikkeen tämän kesän lastenteatterinäytös on Kaislikossa suhisee, joka perustuu englantilaisen Kenneth Grahamin vuonna 1908 kirjoittamaan lastenkirjaan.

Tuikkeen uudelleendramatisoidussa tarinassa pieni kotinsa menettänyt Myyrä tapaa piknik-retkiä rakastavan Vesirotan. Vaikka piknik-kori kuinka houkuttelee, vie voiton ystävyys ja auttamisen halu. Niinpä parivaljakko lähtee yhdessä selvittämään Myyrän tuhoutuneen kodin mysteeriä.

Ujo kani puolestaan joutuu ilkeiden ja ahneiden Näätien kiusaamaksi useampaan otteeseen, mutta siitä huolimatta hänkin uskaltautuu yhdessä vauhdikkaan Konnan ja oikeudenmukaisen Mäyrän kanssa selvittelemään Vesirotan ongelmaa.

Konnalla on kyllä itselläänkin vaikeuksia, sillä se innostuu ihan liian kanssa milloin mistäkin asiasta tai vempeleestä ja joutuu siksi ongelmiin.

Näytelmän pahikset, ahneet Näädät eivät usko ystävyyteen ja kiusaavat surutta itseään pienempiä. Lopulta he saavat kokea pieneläinten yhteistyön voiman. Ystävyydellä on iso merkitys ja sen avulla sekä kekseliäisyydellä saadaan ihmeitä aikaan.

Vauhdikas ja musiikkipitoinen näytelmä vei Suutarilan leikkipuisto Linnunradassa lauantaina katsojat mukanaan. Näyttelijöiden ilmeikkäitä esityksiä oli hauska seurata. Samoin sitä, miten mainiosti esiintymispaikan ympäristöä ja luontoa hyödynnettiin. 

Esityksen mainostetaan sopivan 4-vuotiaasta 100-vuotiaaseen asti ja hyvin näytöstä seurasivat ja siitä nauttivat niin taaperot kuin isovanhemmatkin. Iloinen yllätys löytyi myös puffetin puolelta, jossa makkaran rinnalle oli nostettu vaihtoehdoksi grillattu maissi.

Kaislikossa suhisee näytelmän esitykset alkoivat kesällä Tapanilan Jäkälätiellä, seuraavana oli vuorossa Roihuvuori ja sitten Suutarila, jossa Linnunradan leikkipuistossa on vielä yksi esitys 9.8. klo 16. Sieltä näytelmä siirtyy Tapanilan Kylätilalle, jossa eläinhahmot seikkailevat 10.8. ja 11.8. klo 14, sekä 16.8. klo 18.

Liput ennakkoon verkkokaupasta: 14 e / 12 e / perhe 45 e, portilla liput maksavat pari euroa enemmän.

Kaislikossa suhisee ohjaus ja dramatisointi on Nina Rinkisen käsialaa, esiintymässä nähdään Johanna Fallström, Sinikka Isoaho, Henna Karekari, Noora Kääriäinen, Elina Niskanen, Anna Norros, Pauliina Penttinen ja Marika Töyräs.

Kappaleiden sanoituksen ja sävellyksen ovat tehneet Riina Nieminen, Miika Elmgren ja Nina Rinkinen ja mainiosta maskeerauksesta huolehtii Henna Karekari.

Teija Loponen