Tapuli saa upouuden tekonurmen

Tapulin monitoimikenttä palvelee kesäkaudella tenniksen ja koripallon pelaajia, talvella se jäädytetään. Kuva Teija Loponen

Lähiviikkoina Tapulin urheilupuistossa viheriöi ihkauusi tekonurmi. Loppuun pelatun tekoviheriön poisrullaamiseen ja upouuden peliareenan asentamiseen käydään Helsinki cupin pelien jälkeen. Vaihtourakka kestää 8.8. asti.

Tapulin moitteitakin saanut tekonurmi on tullut elinikänsä päähän. Matot palvelivat alkujaan nykyistä Sonera stadionia viitisen vuotta, josta ne siirrettiin Tapuliin silloisen liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja Heimo Laaksosen esittämänä.

-Jo silloin oli selvää, että käytetyn tekonurmen asentaminen Tapuliin on haastavaa ja lopputulos ei ole priimaluokkaa. Tärkeintä oli kuitenkin saada Tapuliin tekonurmi kaupungin voimin, jolloin kaupungin tulisi se myös uusia. Tekonurmien käyttöikä on 8-9 vuotta, nyt ovat iloiset vaihtoviikot käsillä, taustoittaa Heimo Laaksonen.

Vaihdon myötä harraste- ja kilpajalkapalloilijoilla on seuraavat noin yhdeksän vuotta allaan uusi ja hyvätasoinen tekonurmi.

Tapulin urheilupuistossa on kevään aikana uusittu myös monitoimikenttä, joka palvelee tennistä ja koripalloa. Talvisin jääkaukalona toimiva alue on pinnoitettu hiekkatekonurmi pinnoitteella. Etenkin koripallon ystävät ovat kummeksuneet outoa pelialustaa.

Muutostöistä vastaavan kaupungin projektipäällikkö Rauno Pekosen mukaan alueen yhtenäisen pinnoitteen syy on talvinen jäädyttäminen. -Jos pohja muodostuu kahdesta eri materiaalista, niin rajakohtaan tulee saumoja ja patteja.

Vt. liikuntajohtaja Petteri Huurre kertoo, että vastaavia hiekkatekonurmi koriskenttiä on aiemmin toteutettu Pukinmäkeen ja Lassilaan. Kaupunki ei ole vaihtanut yksittäisiä asfalttipohjaisia koripallokenttiä hiekkatekonurmiksi.

Rauno Pekonen pohti myös mahdollisuutta löytää koripallolle oma erillinen paikka kenties tenniskenttien päätyyn itäpuolelle.

Liikuntajaoston puheenjohtaja Heimo Laaksonen kertoo liikuntajohtaja Huurteen myös vahvistaneen Ala-Malmin liikuntapuiston tämän kesän monitoimikenttien remontit. Sinne on tulossa asfaltti plexipave-kerroksella, joka pehmentää asfalttia, mutta takaa sekä tenniksen että koripallon peluulle sopivan pidon kengille.

Jatkossa kaupunki arvioi näiden kokemusten pohjalta mitä pinnoitetta on jatkossa parasta käyttää.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJapanin kruununprinssi vierailee Fallkullassa
Seuraava artikkeliViikin-Malmin raitiotien suunnittelu yltää Jakomäkeen