Yli 1000 lasta pörräsi pallon kanssa Kimalaiscupissa

Kimalaiscup
Ottelujen alussa käteltiin asianmukaisesti. KUVAT HEIMO LAAKSONEN

Aurinkoa, lämpöä, yhdessäoloa ja liikunnan riemua 11 jalkapallokentällä. Sitä oli perinteinen Malmin Palloseuran koillisen Helsingin päiväkotilapsille Tapulin urheilupuistossa tarjoiltu suurkoitos Kimalaiscup. Menevä aamupäivä kokosi yhteen yli 1000 osallistujaa!

Kimalaiscup on todellinen suurtapahtuma. 14. peräkkäinen päiväkotilasten turnaus kokosi yhteiseen riemuun peräti 1100 lasta. 32:sta päiväkodista oli tulessa peräti 62 joukkuetta, jotka tahkosivat kaikkiaan 97 peliä. Voi sitä riemua kentällä ja kannustusjoukoissa kentän laitamilla.

Malmin Palloseuralla oli järjestelyissä kaikki pelissä. Kaikki kynnelle kykenevät vapaaehtoisvoimat olivat huoltotehtävissä, pelejä tuomaroivat seuran nuoret jalkapalloilijat. Pelaajat huollettiin makkaralla, mehulla ja donitsilla. Jokainen joukkue kuvattiin ja yhteisenä palkintona ne saivat oman jalkapallon. MPS toimittaa jälkikäteen osallistujille diplomit.

Kimalaiscupin joukkueiden nimet olivat ei-tyypillisiä. Mallina Himmelin Ponit, Longinojan Kultaiset Pokepallot, Asterin Jokerileijonat ja niin edelleen. Mielikuvitusta ja iloa riitti.

Pelit sujuivat hienosti. Syöttöpelin sijasta jokainen pyrki sinnikkäästi pallon kimppuun. Ja maaleja tuuletettiin näyttävästi.

Taustajoukot aina isovanhempia myöden jännäsivät pienten palloilijoiden edesottamuksia. Ottelutauoilla tankattiin ja otettiin rennommin.

-Ukki ottaa sinusta kuvan, näytetään sitten sitä isille, selvitti yhden päiväkotipalloilijan isovanhempi lapsenlapselleen.

Kimalaiscup ylitti jopa Yleisradion uutiskynnyksen. Arvokkuutta ja kiitollisuutta tapahtumaan toi Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande, joka usean tunnin ajan tyytyväisenä seurasi keväistä kimalaispöhinää Tapulin urheilupuistossa. Silmissä näkyi jalkapallolle myönteinen tulevaisuus.

Heimo Laaksonen

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande iloitsi tapahtumasta.
Edellinen artikkeliMalmin tornista 27
Seuraava artikkeliKansanedustajuus mullistaa Honkasalon ja Rantasen elämän