Japanin kruununprinssi vierailee Fallkullassa

Fallkulla
Fallkullan kotieläintila saa tällä viikolla arvovieraan, Japanin kruununprinssin. Kuva Teija Loponen

Japanin kruununprinssi Akishino ja kruununprinsessa Kiko vierailevat Suomessa 2.–5. heinäkuuta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tapaavat kruununprinssiparin keskiviikkona 3. heinäkuuta Kultarannassa. Vierailu liittyy tänä vuonna vietettävään Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoteen.

Kruununprinssipari tutustuu nelipäiväisellä vierailullaan erityisesti suomalaiseen kulttuuriin, nähtävyyksiin, luontoon ja terveydenhuoltoon. Ohjelmassa on tiistaina muun muassa vierailu Kansallismuseossa, Ateneumin taidemuseossa ja Turun linnassa.

Kruununprinssi vierailee myös Fallkullan kotieläintilalla.

Kyseessä on kruununprinssi Akishinon ensimmäinen ulkomaille suuntautuva vierailu hänen uudessa tehtävässään. Akishino nousi kruununprinssiksi huhtikuussa, kun hänen isänsä keisari Akihito luopui vallasta. Japanin uudeksi keisariksi nousi Akihiton vanhin poika Naruhito.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliValokuvanäyttely nuorista ja eläimistä
Seuraava artikkeliTapuli saa upouuden tekonurmen