Musta viimeminuutti stumppasi kauden

Tehokkaan puolivälieräsarjan pelannut Jonna Virkkunen sunnuntaina ahdistelemassa Kooveen maalivahti Noora Laaksoa, joka torjui päätösottelussa 23 kertaa. Eräviikinkien Laura Still joutui tappiosta huolimatta olemaan vain 14 kertaa pallon tiellä. Kuva Salibandyliiga

Eräviikinkien naisten mallikas puolivälierämittelö tamperelaista Kooveeta vastaan päättyi sananmukaisesti viimeiseen minuuttiin, ja mustaan sellaiseen. Koovee iski viidennen ratkaisuottelun viimeisellä minuutilla voittomaalin Mosan leidien maaliin. Kausi päättyi!

Vielä lauantaina kaikki näytti hyvältä. Täysi Mosahalli sai todistaa kotijoukkueen tasoittavan otteluvoitot 2 – 2:een 5 – 3 voitolla. Eräviikingit otti emännän otteet heti avauserässä viemällä sen 3 – 0. Toinen pelattiin tasan 1 – 1, ja päätöserässä Kooveen takaa – ajo toi sille 1 – 2 voiton. Mutta 5 – 3 voitto antoi vahvat eväät napata seuraavana päivänä ratkaiseva voitto Tampereella.

Sunnuntai – illan jännitysnäytelmä lähti liikkeelle päinvastoin kuin lauantain kotipeli. Koovee meni avauserässä 2 – 0 johtoon. Mutta toisessa erässä, jopa hieman poikkeuksellisesti, Eräviikingit oli kova tasoittaen ottelun 2 – 2:een Elina Vanhasen ja Daniela Markelinin maaleilla.

Huipputasainen ottelusarja huipentui viimeisellä minuutilla ajassa 59.16, jolloin Kooveen fanit räjähtivät riemuun Johanna Homin tekaistessa 3 – 2 voittomaalin. Eräviikingit vaihtoi ottelussa vain 14 kertaa torjuneen maalivahtinsa ylimääräiseen kenttäpelaajaan. Riski ei toiminut, Koovee pääsi kaunistelemaan vielä 59.33 ajassa loppu- ja päätöslukemiksi 4 – 2 toimittamalla reikäpallon tyhjään maaliin.

Huipputasainen puolivälieräsarja ja joukkueen koko kausi päättyi näin synkkään viimeiseen minuuttiin.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliMitä Marilyn ja Elvis tekivät yhdessä?
Seuraava artikkeliMalmin lentoaseman suojeluesitys palautettiin uudelleen valmisteltavaksi