Naiset voitokkaina liigan joulutauolle

Eräviikinkien sinipaita Anna Yli-Kojolan antama syöttö ohitti kaksi turkulaispelaajaa voittoisassa TPS -ottelussa. Yli-Kojola on tehnyt 13 liigaottelussa 6 maalia. Kuva Salibandyliiga

Eräviikinkien naiset jatkavat hienoa kulkua liigassa. Sarjasijoitus on toinen, ja syyskauden viimeisessä pelissä joutui Turun Palloseura toteamaan sinipaitojen paremmuuden maalein 8 – 7.

TPS kohtasi Energia Areenalla voitontahtoisen kotijoukkueen. Eräviikingit voittivat avauserän 3-2, toinen ja kolmas päättyivät tasalukemiin 2-2 ja 3-3. Voiton keskeinen arkkitehti oli Daniela Markelin, joka saalisti ottelutehot 2 + 1. Merkittävästi Markelin tekaisi toisessa erässä 4-3 ja 5-4 johtomaalit, Ne olivat myrkkyä tepsittärille.

Kotijoukkueen paremmuudesta kertovat myös maalivahtien torjunnat. Eräviikinkien Sanna Viitasella oli vain 8 torjuntatehtävää, kun virkasisar Noora Vuorelalla oli TPS:n maalilla 19 savea.

Eräviikinkien naiset ehättävät nyt heittäytyä hetkeksi joulutunnelmiin. Seuraava liigataisto on vasta ensi vuonna Sipoossa, 12.1. siellä on vastassa ÅIF.

Heimo Laaksonen