Outi Lantolla monikielinen lähtömessu

Outi Lantto ei halua läksiäismessussaan puheita tai lahjoja vaan viettää messua ja nauttia kirkkokahvit seurakunnan kanssa. KUVA ANTTI RINTALA

Ensi sunnuntain messu on seurakuntapastori Outi Lanton lähtömessu, hänen työnsä Viikissä tulee päätökseen vuodenvaihteessa.

Outi Lantto on toiminut pappina Viikissä kymmenen vuoden ajan.

-Tänä aikana on yhdessä alueen asukkaiden kanssa luotu nykyään jo moniin seurakuntiin levinnyt jokaviikkoinen iltaruoka, jouluaaton yhteiset ateriat, monet keräykset lapsiperheille, asunnottomille, turvapaikanhakijoille ja niin edelleen, Lantto kertoo.

Kaikki ideat eivät kuitenkaan lähteneet lentoon.

-Eräänä adventtina vaihdoin työpäivän jälkeen jakkupuvun toppahousuihin ja -takkiin ja lähdin Katrianna Raunion kanssa sytyttämään kynttilöitä lasipurkkeihin Viikin aukeilla paikoilla, aina joka adventtisunnuntaina eri paikassa. Siinä vain päivystimme valoja ja juttelimme ohikulkijoiden kanssa. Toistimme tempauksemme kerran, mutta tuntui, ettemme kuitenkaan tavoita kovin monia ihmisiä. Nykyään tällaista kutsutaan jalkautumiseksi ja jotkut papit kulkevat alueella tehtävään nimenomaisesti rekrytoituina, Lantto nauraa.

Viikin kirkon messua 16.12. klo 10 vietetään monikielisenä. Pääkielet ovat suomi ja englanti.

-Tarkoitus on, että jokainen tuntisi itsensä tervetulleeksi, oli sitten täällä syntynyt tai muualta muuttanut. Lapsille pidetään oma hetkensä messun aikana, muun ajan voi halutessaan piirtää ja värittää lasten pöydän ääressä, kertoo Lantto.

Kolmas adventtisunnuntai on päivä, jonka raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hän on sanansaattaja, jonka Jumala lähettää valmistamaan tietä Vapahtajalle.

Pastori Lantto toivoo, että pystyisi jatkossakin työssään lohduttamaan ja rohkaisemaan ja tarvittaessa myös herättelemään ja ravistelemaan ihmisiä. Johannes Kastajan esimerkki vetää puoleensa.

TL

Outi Lanton läksiäismessu Viikin kirkossa 16.12. klo 10.

Edellinen artikkeliMalmin lentoaseman suunnitelmiin haetaan nyt päättäjien puumerkkejä
Seuraava artikkeliHeijastinpuu antaa ja ottaa turvallisuutta Malmilla