Karkauspäivänä Viikissä vihittiin urakalla hääpareja: Hanna ja Sami sanoivat TAHDON

Pastori Jukka Holopainen vihki Hannan ja Samin avioliittoon. Kuva Teija Loponen

Viikkiläiset Sami Pekkala ja Hanna Wessman olivat yksi niistä viidestätoista parista, jotka karkauspäivänä astuivat avioliiton satamaan Viikin kirkossa. Heidät vihki pastori Jukka Holopainen. Viittätoista paria oli vihkimässä kolme pastoria, Holopaisen lisäksi Sari Hakuri ja Petri Jukanen.

-Olimme jo pari vuotta ajatelleet, että jonkinlaiset Drive In –häät olisivat meille sopiva juttu. Näimme mainoksen tästä Karkauspäivän hääyö-tapahtumasta Viikin kirkolla, jossa lapsemme käyvät muskarissa ja kerhossa. Ajattelimme tämä olisi meille sopivanlainen tilaisuus, kertoo Sami Pekkala.

Aivan karkaustapahtumaa vihille menosta ei kuitenkaan tullut.

-Alkuun hääseurueen oli tarkoitus olla aivan minimi, mutta lopulta päätettiin kutsua myös vanhemmat ja sisarukset perheineen paikalle, yhteensä 12 henkilöä, sulhanen paljastaa.

Häitä varten morsian oli ostanut uuden juhlamekon ja sulhasella on liivillinen puku. Morsiusneitoja ei ollut, mutta pariskunnan nelivuotias tyttö toimi sormuksenkantaja.

Vihkimisen jälkeen hääpari lähti illalliselle ja yöksi hotelliin. Sunnuntaina tavattiin brunssin merkeissä häävieraat.

-Tämä oli varsin mutkaton ja helppo tapa päästä vihille. Vihkikaava vähän jännitti itseäni, sitä piti etukäteen luntata. Musiikit valitsimme tarjolla olleista vaihtoehdoista, Melartinin Prinsessa Ruususen juhlamarssilla asteltiin sisään. Hienosti kaikki sujui, Pekkala kiitteli.

Sari Hakuri Viikin seurakunnasta kertoo, että Malmin seurakunnassa ei ole ennen häämaratoneja kokeiltu, mutta nyt sellainen päätettiin karkauspäivänä pitää Viikissä, joka on Malmin seurakunnan suosituin hääkirkko.

-Hääpareja tulee ympäri Etelä-Suomea, Turkua myöten, puolet on kuitenkin tästä ihan lähialueelta, pastori Hakuri kertoo.

Aivan kaikille ei hääaikoja riittänyt, vaikka ennakkoon suunniteltua aikaa vähän venytettiinkin. Muutama pari ohjattiin Malmin kirkkoon vihittäväksi.

-Tällainen ”liukuhihnalla” vihkiminen on hauska ajatus ja se tarjoaa toivotun matalan kynnyksen mahdollisuuden tulla vihityksi kirkossa, totesi Sari Hakuri.

-Me vihkivät papit kävimme ennakkoon normaaliin käytäntöön kuuluvat keskustelut vihkiparien kanssa. Näin puheista saatiin yksilölliset, jokaiselle parille omannäköiset, kertoi Jukka Holopainen.

Kirkkoon sai vapaasti saapua katsojia vihkiparien omien seurueiden lisäksi.

Seurakunta tarjosi juhlan puitteet ja järjesti tarvittaessa myös avioliiton todistajat. Parit vihittiin yksi kerrallaan puolen tunnin välein kello 15-22. Vihkimarssit soitettiin kahden kanttorin urakoimina. Seurakunta myös tarjosi vihkimisen jälkeen täytekakkua ja lasit kuohuvaa vihkipareille vieraineen.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliErityisiä päiviä
Seuraava artikkeliLeikkipuiston pihasuunnitelmille sanottiin ei ja kyllä