Malmilaiskasvatit ratkaisivat Susijengille trillerivoiton

Koponen ja Salin
Petteri Koponen ja Sasu Salin. KUVA VILLE VUORINEN/KORIPALLOLIITTO

Suomen miehet pelasivat reilu viikko sitten hermoja raastaneen koripallon MM -karsintaottelun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Zenicassa. Suomi oli MM -haaveiden kannalta tärkeässä ottelussa pitkään altavastaajana. Lopussa tapahtui Zenican ihme, jonka vahvoina takuumiehinä olivat Malmin Super-Koriksen kasvatit Petteri Koponen ja Sasu Salin.

Pahimmillaan 19 pistettä isäntäjoukkuetta jäljessä ollut Suomi kuroi välimatkan 7 pisteeseen vain neljä minuuttia ennen päätöstä. Jahti huipentui 40 sekuntia ennen loppua Sasu Salinin heittäessä Suomen ensi kerran ottelussa johtoon lukemin 78-77. Tätä edelsi joukkueen henkisen johtajan Koposen nappiheitot. muun muassa tuiki tärkeä kolmen pisteen heitto. Bosnia-Hertsegovinan kaadossa Koponen heitti 18 pistettä ja Salin pinnan enemmän.

Suomi voitti trilleriottelun luvuin 81-77, ja voittaessaan alkuvuodesta Ranskan ja Venäjän on portti avoinna Maailmanmestaruuskisoihin.

Petteri Koponen, s. 1988, ammensi korisoppinsa Malmin-Superkoriksen kasvattina 1996-2004. Kolme vuotta nuorempi Sasu Salin sai samat korisopit MaSu:ssa siirtyen v. 2007 espoolaiseen Honkaan. Tänä päivänä Koponen tienaa korisleipänsä Saksassa FC Bayern Munchenissä, ja Salin vastavasti Espanjassa Unicaja Malagassa.

Heimo Laaksonen