Malmilaiskasvatit ratkaisivat Susijengille trillerivoiton

Koponen ja Salin
Petteri Koponen ja Sasu Salin. KUVA VILLE VUORINEN/KORIPALLOLIITTO

Suomen miehet pelasivat reilu viikko sitten hermoja raastaneen koripallon MM -karsintaottelun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Zenicassa. Suomi oli MM -haaveiden kannalta tärkeässä ottelussa pitkään altavastaajana. Lopussa tapahtui Zenican ihme, jonka vahvoina takuumiehinä olivat Malmin Super-Koriksen kasvatit Petteri Koponen ja Sasu Salin.

Pahimmillaan 19 pistettä isäntäjoukkuetta jäljessä ollut Suomi kuroi välimatkan 7 pisteeseen vain neljä minuuttia ennen päätöstä. Jahti huipentui 40 sekuntia ennen loppua Sasu Salinin heittäessä Suomen ensi kerran ottelussa johtoon lukemin 78-77. Tätä edelsi joukkueen henkisen johtajan Koposen nappiheitot. muun muassa tuiki tärkeä kolmen pisteen heitto. Bosnia-Hertsegovinan kaadossa Koponen heitti 18 pistettä ja Salin pinnan enemmän.

Suomi voitti trilleriottelun luvuin 81-77, ja voittaessaan alkuvuodesta Ranskan ja Venäjän on portti avoinna Maailmanmestaruuskisoihin.

Petteri Koponen, s. 1988, ammensi korisoppinsa Malmin-Superkoriksen kasvattina 1996-2004. Kolme vuotta nuorempi Sasu Salin sai samat korisopit MaSu:ssa siirtyen v. 2007 espoolaiseen Honkaan. Tänä päivänä Koponen tienaa korisleipänsä Saksassa FC Bayern Munchenissä, ja Salin vastavasti Espanjassa Unicaja Malagassa.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliHeijastinpuu antaa ja ottaa turvallisuutta Malmilla
Seuraava artikkeliSirkuskoulun joulushow’ssa loistavat nuoret sirkustaiteilijat ja klovnit