Sirkuskoulun joulushow’ssa loistavat nuoret sirkustaiteilijat ja klovnit

Joulushow't tekevät tutuksi sirkuskoulun lajivalikoimaa upeiden esitysten kautta. KUVA TINA PIRTTIMAA

Pukinmäen sirkuskoulun joulushow’t tuovat sekä joulun tunnelmaa että jännitystä Malmitalon estradille. Nuoret sirkustaiteilijat ovat ohjaajiensa kanssa luoneet viisi erilaista esityskokonaisuutta, joissa eri-ikäiset sirkuskoulun oppilaat esittelevät taitojaan.

Pukinmäen sirkuskoululla on joulushow-esitysten järjestämisestä pitkät perinteet. Tänä vuonna joulushow’t järjestetään jo 21. kerran. Lavalle nousevat myös kaikkein pienimmät sirkuskoululaiset. Heillä henkilökohtaisena avustajana on mukana oma vanhempi, hänkin osana esitystä. Jokaisella esityksellä on oma jouluaiheinen teemansa, jonka ympärille sirkusnumerot kietoutuvat. Välinumeroissa nähdään sirkuskoulun klovnioppilaita sekä Turun taideakatemiasta valmistunut klovnerian taitaja ja sirkusohjaaja Jilka Repo.

-Esitysten ideat ovat lähteneet syntymään tehdessä kuin itsestään. Oppilailla on hyviä omia ideoita ja työparilla hyvä kokemus. Uskon, että esityksistä tulee hienoja, jopa tarinallisia, kertoo syksyllä Pukinmäen sirkuskoulussa työnsä aloittanut Repo.

Sirkuksessa Repoa kiehtovat sen monet mahdollisuudet. Ura sirkuksen parissa alkoi hahmottua pikkuhiljaa, painin, kunfgun ja capoeiran kautta.

– Kungfun mukana tutustuin leijonatanssiin, joka on vanha kiinalainen tanssi. Siinä kaksi ihmistä tekee pariakrobatiaa leijonapuvun sisällä. Sitten joku kehotti, että hae sirkuskouluun, sillä pidin opettamisesta. Niin päädyin omaan unelma-ammattiini muistelee Repo.

Työparina Revolla on vuodesta 2004 taidekouluissa työskennellyt Kukka Eklund, joka vastaa lasten sirkusopetuksesta ja klovneriaopetuksesta.

-Klovneriassa olennaista on itsensä ja ympäristönsä havainnointi totutusta poiketen ja tabuja rikkoen, Eklund tietää.

Pukinmäen sirkuskoulussa voi opiskella sirkusta monipuolisesti. Opiskeltavina lajeina ovat muun muassa yksilö-, pari- ja ryhmäakrobatia, tasapainoilu, klovneria ja jongleeraus. Uutena lajina on cyr-rengas, iso vanne, jolla tehdään tanssillista akrobatiaa sekä seniorisirkus. Opintoja on tarjolla kaikenikäisille sirkuksesta kiinnostuneille.

Teija Loponen

Pukinmäen sirkuskoulun joulushow’t:
Show I Lumi 13.12. klo 18.30, II Tonttu 14.12. klo 19.30, III Tähti 15.12. klo 13, IV Puna 15.12. klo 18.30, V Lahja 16.12. klo 15. Esiintyjinä Pukinmäen sirkuskoulun oppilaat. Peruslippu 13,50e/ alennuslippu 10,50e. Malmitalon lipunmyynti ti–pe klo 17–19 ja la klo 13–18 sekä tuntia ennen esitystä. 

Edellinen artikkeliMalmilaiskasvatit ratkaisivat Susijengille trillerivoiton
Seuraava artikkeliTattarisuolta Vuoden 2018 helsinkiläinen yritys: Tammelundin Liikenne Oy työllistää 20 eri kansallisuutta