MaSu08 koripalloretkellä Tartossa

Pojat vilistivät kentällä, puolustivat, hyökkäsivät, ottivat levypalloja, taistelivat kiistapalloissa ja korisukka suhisi. Kuva Riku Lindfors

Malmin Super-Koris ry:n eli Masu-Basketin yhdeksänvuotiaat pojat vanhempineen osallistuivat Salva Basket Cup -turnaukseen Tartossa.

-Lähdimme matkaan hyvän joukkuehengen, kauden erinomaisen pelimenestyksen ja tsempin saattelemana, kertoo dynaamisen joukkuejohtajakaksikon toinen puolisko Riku Lindfors.

Ensin olivat vuorossa alkusarjan pelit, joista kaksi parasta pääsi jatkoon. Tiukan taiston jälkeen Masun pojat päätyivät alempaan jatkosarjaan, heidän lohkossaan kun pelasi kaksi parasta joukkuetta, jotka olivat lopulta koko turnauksen toinen ja kolmas joukkue. Alemman jatkosarjan joukkue selvitti kirkkaasti.

-Eikä sinne nyt voittoja tai tappioita muutoinkaan lähdetty laskemaan. Peliareena oli upea, koripallokulttuuri ja avajaiset suorastaan mahtipontiset. Kaikesta huomasi, kuinka arvostettua koripallo on lahden toisella puolen. Turnaus kaiken kaikkiaan oli upeasti järjestetty, kiittelee Lindfors.

-Kyllä tällainen vanhempien kanssa järjestetty viikonloppu on aivan huikea joukkuetta ja vanhempia yhdistävä kokemus, joukkuejohtajakaksikon matkanjärjestäjäksi värväytynyt Juha Ruosteenoja toteaa.

Matkalla ehdittiin tehdä muutakin mukavaa kuin pelata. Ryhmä kävi uimassa, Heurekaa vastaavassa Ahhaa-keskuksessa, söi yhteisen illallisen ja jännitti porukalla MM-jääkiekon välieräkamppailua.

-Oli tämä vaivan arvoinen ja pojille varmasti ikimuistoinen kokemus, totesivat  joukkueenjohtajat. Pojat taisivat saada ensimmäiset ulkomaiset faninsakin reissussa.

Vuonna 1994 perustettuun poikajuniorikoripalloiluun keskittyneeseen seuraan mahtuu mukaan lisää 2008 syntyneitä pelaajia.

-Me pelaamme korista rakkaudesta lajiin, pidämme hauskaa ja tsemppaamme kovasti. Meillä on ihan paras joukkue isolla J:llä”: tuulettavat pojat joukkueen blogissa.

MaSu08 kesäharjoitukset alkoivat jo eilen 6.6. ja ne jatkuvat koko kesän Suutarilan ala-asteella. Kesätreenit ovat eri ikäluokilla eri aikaan, -08 kesä-heinäkuussa ti ja to, elokuussa ke ja to,  tarkemmat tiedot Masun kotisivuilta.

MaSu Basketin tunnetuimmat kasvatit:

  • Petteri Koponen (FC Barcelona Lassa)
  • Sasu Salin (Herbalife Gran Canarias)
  • Iikka Mäki (CB L’Hospitalet)

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHelsinki-päivä 2017: Musiikkia, muistoja ja liikuntaa
Seuraava artikkeliSuomen kesä