Malmilla naisten korisliigaa ensi kaudella!

helmen joukkue
Nuoruuden ja osaamisen riemua. Ensi syksynä Helmi Basket HBA tarjoaa Malmilla nähtäväksi harvinaista herkkua, naisten korisliigaa. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Malmin Liiketalousopiston Helmi Centerissä nähdään ensi kaudella huippukorista, naisten korisliigaa. Tämän varmistui viime viikolla Helmi Basket HBA:n sinetöidessä naisten 1-divisoonan loppuotteluissa nousun maan korkeimmalle huipulle. Malmilaisjoukkue nujersi loppuottelusarjassa Kouvottaret kolmesti.

Lukioikäisistä pelaajista koostuva Helmi Basket HBA on ollut kaudella jyräävän ylivoimainen. Se voitti 1-divisioonan runkosarjan ja karsintapelit puhtaasti. Saldona 24 peräkkäistä voittoa. Kaikki Helmen pelaajat käyvät Mäkelänrinteen urheilulukiota ja harjoittelevat ja pelaavat koripalloa Malmin Helmi Centerissä. Yksi nousijajoukkueen pelaajista opiskelee kaksoistutkinnon eteen, Malmilla merkonomin osuutta ja ”Märskyssä” ylioppilastutkntoa. Nyt noussut ryhmä ei muutu tulevalle kaudelle. Vahvistuksia ei hankita eikä tule. Ideana on kehittää nuorta joukkuetta opiskelun ohella ja tarjota jatkossa kehityskelpoisille pelaajille stipendiopiskelupaikkoja Amerikan mantereella.

Helmi Basketin riemukkaat nousujuhlat käynnistyivät viime viikon tiistain kolmannen loppuottelun jälkeen. Siinä Kouvottaret joutuivat toteamaan malmilaiset paremmiksi korein 67-54. Kauden kohokohtaa todisti Liiketalousopiston Helmi Centerin lehtereillä yli 200 katsojaa.

Nousijajoukkueen päävalmentajana on toiminut koripallopiireissä monin muodoin meritoitunut Pekka Salminen. Muina valmentajina ovat ahkeroineet Jari Nykänen, Taru Tuukkanen, Janne Hänninen ja Mirka Dettmann. Myös Suomen kaikkien aikojen parhaimmalla naiskoripalloilija Lea Hakalalla on ollut vahva rooli nousijajoukkueen taustalla.

Naisten korisliigaan kaudelle 2016-2017 nousseessa joukkueessa pelasivat: Nenna Lindström, Johanna Peltonen, Nina Augustin, Erika Kankfelt, Sandra Karsten, Selina Dockery, Sini Mäkelä, Ella Väänänen, Venla Varis, Sofia Rajala, Helmi Tulonen, Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Arike.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliPiilikujan sauna lämpiää aurinkosähköllä
Seuraava artikkeliMPS Atletico Malmi ja PuiU/2 pytyn valtaajina Mosassa