Kaunotar vai hirviö sekoittaa satujen stereotypiat

Aino Simola ja Shahad Hassan Usta esittävät näytelmässä elämäntapavalmentajia. Kuva Anu Myllyniemi

Pukinmäen taidekoulujen nuorten esittämä Kaunotar vai hirviö on hulvaton satuseikkailu, jossa kyytiä saavat ulkonäköpaineet ja satuhahmojen rooliodotukset. 

Malmitalossa 14.12. ensi-iltansa saava esitys on eri taiteenalojen yhteistyöprojekti, jossa yhdistyvät teatteri, sirkus ja tanssi.
Vauhdikas tarina saa alkunsa, kun Lumikki, Tähkäpää ja Tuhkimo pakenevat satumaailmasta ja heidän tilalleen tarvitaan uudet prinsessat. Niinpä kaksi näppärää elämäntapavalmentajaa ryhtyy pelastamaan satuja, ja prinsessoja lähdetään loihtimaan kenestä tahansa näköpiiriin ilmaantuvasta. Kun kandidaateiksi päätyy kolme hirviötä, ei paluuta perinteisiin kaavoihin enää ole.
Esityskonseptin ovat luoneet Vilma Salmi ja Sanni Sarlin yhdessä esiintyjien kanssa.

-Luvassa on esitys, joka koskettaa, naurattaa ja paljastaa tutuista saduista ja satuhahmoista katsojalle varmasti jotakin uutta, kuvailee esityksen ohjannut ja käsikirjoittanut Salmi.

Rooleissa nähdään yli 30 nuorta taiteen harrastajaa.

-Esityksessä on monenlaisia prinsessoja ja prinssejä, kertoo elämäntapavalmentajaa esittävä 10-vuotias Shahad Hassan Usta.

-Prinsessat ei aina tarvii prinssejä, mutta kaikki tarvii ystäviä, miettii toista elämäntapavalmentajaa esittävä Aino Simola.

Pukinmäen taidekoulut ovat käsitelleet aiemminkin klassikkosatuja ja ajan ilmiöitä ennakkoluulottomasti, antaen niin nuorille esiintyjille kuin katsojillekin ajattelemisen aihetta.

-Meille on tärkeää aidosti kuunnella lasten ja nuorten näkemyksiä ja kehittää niitä yhdessä ammattilaisten kanssa katsojia puhuttelevaksi taiteeksi, toteaa koulun rehtori Anu Myllyniemi. Malmitalolla nähtävän esityksen kohderyhmänä on koko perhe.

Teija Loponen

Kaunotar vai hirviö Malmitalon Malmisalissa perjantaina 14.12. klo 17.  Muut esitykset lauantai 15.12. klo 16 ja sunnuntai 16.12. klo 12.30. Kesto: noin 40 min. Liput: peruslippu 13,50 Malmitalon lipunmyynti ti–pe klo 17–19 ja la klo 13–18 sekä tuntia ennen esitystä.