Nimienkeruu alkoi jo!

Malmin lentoaseman kannattajien nimiä kerätään nyt kunnallisen kansanäänestyksen järjestämiseksi lentotoiminnan säilyttämiseksi. Kuva Teija Loponen

Malmi-kansanäänestyksen nimienkeruu avattiin maanantaina illansuussa ja se käynnistyi heti vilkkaana. Hankkeen suojelijana toimii Raimo Ilaskivi.

Nimienkeruu kunnallisen kansanäänestyksen järjestämiseksi Helsinki-Malmin lentokentän säilyttämiseksi ilmailukäytössä avattiin maanantaina kello 16 kuntalaisaloite.fi -palvelussa.
-Aloite nousi muutamassa tunnissa Helsingin tähänastisista kuntalaisten tekemistä kansanäänestysaloitteista suurimmaksi. Sille kertyi vuorokauden loppuun mennessä kannattajia jo runsaat 1300, kertoo MLY:n puheenjohtaja Timo Hyvönen.
Kansanäänestysaloitetta voivat kannattaa kaikki yli 15-vuotiaat helsinkiläiset. Yhteensä kannattajia tarvitaan noin 22 000, joten keräysurakka on vasta alussa.

Aloitteen vastuuhenkilöinä ovat ylipormestari, valtiotieteitten tohtori Raimo Ilaskivi, Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen ja yksi Lex Malmi -lakialoitteen pääarkkitehdeista, Kim Korkkula.

Aikaa aloitteen tukijoiden keräämiseen on kaksi vuotta. Aloite on kunnallinen eli avoin vain helsinkiläisille.

Helsingissä ei ole kertaakaan järjestetty kunnallista, neuvoa-antavaa kansanäänestystä, vaikka aloitteita eri aiheista on valtuustossa käsitelty useita. Yhteensä Suomessa on järjestetty runsaat 60 kunnallista kansanäänestystä.

Aloitteen sisältöön ja tilanteeseen voi tutustua ja allekirjoittaa sen netissä osoitteessa https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6466 tai paperille useissa yrityksissä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKaunotar vai hirviö sekoittaa satujen stereotypiat
Seuraava artikkeliLahjoja tarvitseville