Rehtori Anu Myllyniemi vaihtaa uusiin maisemiin

Pukinmäen Taidekouluille uusi veturi

Lasten kesäteatteriesityksistä Elisa ja Anu ovat erityisen ylpeitä. Kuva Teija Loponen

Anu Myllyniemi on toiminut vuodesta 2017 Pukinmäen Taidekoulujen rehtorina. Viiden vuoden aikana opetussuunnitelmat on uudistettu ja muun muassa hyvää toimintaa selkiytetty taiteen perusopetusohjelmien perusteet täyttäviksi. Lisäksi valtakunnallista yhteistyötä eri koulujen välillä on lisätty.

– Olen todella iloinen siitä, että kiinnostus Pukinmäen taidekouluja kohtaan on lisääntynyt viime vuosina. Aikaansaannoksiamme arvostetaan ja se näkyy monin tavoin. Samalla se on helpottanut esimerkiksi apurahojen saamista, rehtori Anu Myllyniemi iloitsee.

Teatterille on saatu toimintatiloja Pukinmäenkaaren sekä Hiidenkiven peruskouluille ja koulujen rahoitus asettunut hyvään malliin.

Nyt tiedossa on erilaisia muutoksia, sillä Myllyniemi jättää Pukinmäen Taidekoulut.

– Ostin Suomenniemeltä talon korona-aikana ja hullaannuin Etelä-Karjalan luontoon sekä Orvokki Ramsin pelimannimusiikkiin. Aloitan elokuussa työt Taidekoulu Estradin rehtorina, kertoo Anu osin haikein mielin.

Anun pohtiessa viiden vuoden aikana syntyneitä aikaansaannoksia, pohtii vuotta aikaisemmin Pukinmäen Taidekoulujen palvelukseen tullut Elisa Gylling Anun merkitystä koulun rehtorina.

– Aloitin toimistossa rehtori Veijo Murokkeen jäädessä eläkkeelle. Paikka oli tuttu, sillä olin aloittanut sirkuskoulussa jo vuonna 2000, sitten 15-vuotiaana aloin ohjata nuorempia harrastajia. Anunkin olin tavannut jo aiemmin. Rehtorina hän hitsasi henkilökunnan yhteen ja sai kaikki mukaan ideoimaan ja tekemään yhdessä. Samalla on yhteinen visio toiminnan kehittämisestä kirkastunut. Esimiehenä hän on ollut kaverillinen, mutta tarpeen tullen nostanut myös johtajan roolin ja vastuun näkyvämmin esiin, Elisa kuvailee.

– Meillä on ollut yhteinen visio siitä, miten kehittää edelleen jo hyvin toimivaa koulua. Opetussuunnitelman uudistuksella oli iso merkitys, mutta myös kesäteatteritoiminnan kehittäminen, lasten kehittämät ja rakentamat Helsinkiä kiertäneet leikkipaikat merirosvolaiva ja robotti, sekä viimeisimpänä koko perheen monitaiteellinen Puksu Art Fest ovat kaikki sellaisia aikaansaannoksia, joista voimme olla ylpeitä ja jotka ovat myös tehneet meitä tunnetummaksi, toteavat Elisa ja Anu.

– Keväällä oli mahtavaa kirjoittaa yhdessä päättötodistuksia oppilaillemme, nähdä miten he ovat kehittyneet ja miten Pukinmäen Taidekoulujen toiminta on saanut heidät loistamaan ja tuomaan taitonsa esille, se tuotti meille suurta iloa, Anu toteaa.

Elisa Gylling ja Anu Myllyniemi nauttivat tehdä yhdessä töitä. Istuimena kuvataidekoululaisten koristelema vanha piano.

Anu Myllyniemi myöntää, että etenkin ihmisiä hän jää täältä kovasti kaipaamaan. Myös Mustasaaren kesäteatterista tuli hänelle rakas paikka.

– Samalla iloitsen, että voin viedä mukanani paljon hyvää kokemusta ihmisten ja luovan yhteisön johtamisesta, säästövinkkejä vaikeina aikoina selviämiseen ja paljon iloisia muistoja erilaisista onnistumisista ja tapahtumista!

Ilon aihe on sekin, että sirkusopetukselle saatiin uusi päätoiminen opettaja Jilka Repo, joka on opettanut sirkuskoulussa jo pitkään tuntiopettajana. Uuden rehtorin on helpompi aloittaa, kun henkilökunnassa on talon tuntevia opettajia.

– Ja viimeinen uurastus on ollut vintin ja kellarin siivoaminen. Niissä on riittänyt tavaraa ja pois heitettävää, nauravat naiset yhdessä.

He myös toteavat, että ystävyys jatkuu, vaikka työtoveruus päättyy.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoillinen tutuksi pyöräillen – Viikki-Pihlajamäki
Seuraava artikkeliPuistolan aseman junamuraali poistuu