Käräjäkivet Stebuun

Stebupuisto
Stebupuisto näyttää jo aivan toisenlaiselta kuin vuosi sitten. Kuvassa edessä uudet isot kiipeilyrangat ja käräjäkivet. Kuva Tarja Koskela

Tapanilan keskellä, Liiketien ja Terveystien kulmauksessa sijaitseva hylätty puistoalue on noussut kyläläisten halusta uuteen kukoistukseen.

Tapanilalaisten tekemän puistounelmasuunnitelman mukaan on kaadettu puita kaupungin toimesta ja risuja kerätty sekä vieraskasveja kitketty talkoolaisten voimin.

Nyt tapanilalaisilla on jälleen ollut virkamiestapaaminen Stebussa. Kaupungilta oli tapaamisessa edustajina Armi Koskela, Riitta Partanen, Outi Rissanen ja Vesa Koskikallio sekä Tapanila-Seurasta puheenjohtaja Tarja Koskela ja hänen kanssaan puistoa suunnittelemassa ja raivaamassa olleet Ormiot.

Tapaamisessa Tapanila-Seura sai tietoa lupahakemuksista muun muassa ilmoitustauluun ja viljelylaatikoihin liittyen. Stebuun ei saa laittaa mitään rakenteita, joten suunniteltua penkkiä ei voidakaan hankkia seuran saamilla pientoiminta-avustusrahoilla.

Sen sijaan kaupungin edustajat kertoivat kattavansa jättitataralueen paksulla pressulla. Näin tatarkasvuston pitäisi parin vuoden päästä hävitä ja puiston pohjoisosa saadaan silloin pelikenttäkäyttöön.

Tapaamisessa keskusteltiin myös Stebun valaistuksesta, roskiksista, puistoalueen rajoista, muuntajan nurkalle talvisin ilmestyvästä lumiläjästä, Stebuun nakatuista puutarhajätteistä, sekä toivotuista käräjäkivistä ja isoista istuskelu/kiipeilyrangoista.

Heti seuraavana päivänä Vesa Koskikallio ilmoittikin seitsemän käräjäkiven ja kahden jättipuun olevan jo Terveystiellä, ja ne sijoiteltiin puistounelmassa suunnitelluille paikoilleen Ponu Ormion opastuksella.

Stebut eli isot kivet kaivetaan ja asetellaan paikoilleen kehäksi kevään ensimmäisissä talkoissa roudan häivyttyä.

Puistoa ja sen suunnitelmia esiteltiin maanantaina Tapanilan Elävän adventtikalenterin luukulla numero kolme.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliElite Alexalle hopeaa
Seuraava artikkeliKaunotar vai hirviö sekoittaa satujen stereotypiat