Elite Alexalle hopeaa

eite alexa
Elite Alexa iloitsi bonusten siivittämistä hopeamitaleistaan. Kuva Katja Elinskaya

Joukkuevoimistelun välinekausi huipentui viikonloppuna, kun 10-12-vuotiaiden ja yli 14-vuotiaiden kilpasarjojen mestaruuskilpailut kisattiin Imatralla. Tapanilan Erää edustivat Elite Alexa, Anastasia01, Azra ja Averie.

Viikkoa aikaisemmin Elite Pre Jr nappasi hopeaa omista mestaruuskisoistaan, ja yhtä upeaan saavutukseen ylsi viikonvaihteessa myös Elite Alexa, Prennujen ”pikkusiskot”. Joukkue saavutti kovatasoisessa kilpailussa huippupisteet 18.600 sisältäen kaikki kolme bonusta.

Team Hohde vei kultaa niukalla 0,1 pisteen erolla. Pronssin jakoivat Berenik ja Gloria Luna. Samassa sarjassa Erän Averie sijoittui kategoriaan 7. Kaikkiaan 10-12-vuotiaiden sarjassa oli joukkueita yhteensä 59.

14-16-vuotiaiden kilpasarjan Azra saavutti pisteet 9.500 ja joukkueen sijoitus oli 24.

16-20-vuotiaiden kilpasarjan Anastasia01:n kilpailu oli kaksijakoinen. Lauantain alkukilpailussa joukkue näytti kauden parastaan ja saavutti hienot pisteet 18.200 ollen ennen sunnuntaista finaalia toisella sijalla. Elite Alexan tapaan myös Anastasia01 keräsi suorituksestaan kaikki mahdolliset bonukset. Valitettavasti loistavaa alkukisasuoritusta seurasi epäonninen finaalisuoritus, ja joukkueen pisteet putosivat dramaattisesti. Finaalin pisteet 16.850 tarkoittivat sitä, että yhteispisteissä viimekausien kestomenestyjä jäi harmittavasti neljänneksi – pronssimitalit jäivät vain 0.25 pisteen päähän.  Vaikka Anastasia01:n muuten nousujohteinen kausi päättyikin pettymykseen, muutaman nukutun yön jälkeen kauden kokonaissaldo tuntuu toivottavasti voimistelijoista positiiviselta: Voimistelu on muutakin kuin pelkkiä mitaleita.

Ensi viikonloppuna matolla nähdään vielä Stara-joukkueet Aida, Avalo, Adriana ja Abella. Samaan aikaan Aforia ja Aurum suuntaavat TUL:n avoimiin kisoihin Tampereelle. Ja pitkä syyskausi huipentuu perinteiseen joulunäytökseen Mosahallissa sunnuntaina 16.12. Näytöksiä on kaksi, klo 10 ja klo 13. Matolla nähdään tuolloin lähes kaikki Erän harraste- ja kilparyhmät.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliLonginojanpuiston suunnitelma häikäisee hienoudellaan
Seuraava artikkeliKäräjäkivet Stebuun