Tuike katsoo tulevaisuuteen: Tapanilassa tiedossa useita ensi-iltoja

tuike
Matti ja Liisa elävät pienessä mökissään.
Kuva Pauliina Alanko

Tapanilassa toimivan Teatteri Tuikkeen seuraava ensi-ilta olisi tarkoitus pitää jo tammikuussa, silloin nähdään ja koetaan Juhani Ahon Rautatie.

Juhani Ahon romaaniin perustuvassa Rautatie -näytelmässä Matti ja Liisa saavat tietää kylälle saapuneesta rautatiestä. Arkea rytmittävät piipun sytytys, kutominen ja saunominen, kunnes Rovasti tulee kyläilemään ja kertoo rautatiestä. Tuntematon asia saa pariskunnan painajaisissa valtaisat mittakaavat ja elämä järkkyy. Onhan sitä ihmettä lähdettävä katsomaan. Tuikkeen fyysisen-, sanattoman- ja naamioteatterin keinoin kerrotussa tarinassa Matti ja Liisa elävät rauhaisaa elämäänsä pienessä mökissään.
Näyttämöllä nähdään Liisana Anna Korolainen Crevier ja Mattina Mikko Lauronen. Sanatonta tarinaa elävöittävät Miika Elmgrenin äänimaisema, sekä Luca Cannavón animaatiot. Ohjaus on Nina Rinkisen.

Tunnin mittainen näytelmä nähdään Teatteri Tuikkeella Viertolantie 2-4:ssä. Liput: 22 /16. Esitykset nähdään aina kello 19 22.1. alkaen ja jatkuen aina maaliskuun alkupuolelle. Tarkemmat esitystiedot Tuikkeen sivuilta.

Teatteri Tuikkeella on tarkoitus saada alkuvuodesta taas pyörimään myös ilmaisukoulun näytökset, sen kevään esitykset tulevat myyntiin alkuvuodesta.

Ensimmäisenä ensi-iltaan on valmistumassa aikuisten ilmaisukoululaisten Vain ihminen. Se on devising-menetelmällä tehty kuvaus ihmeellisestä ihmislajista ja sen arkeen liittyvistä sattumuksista. Yleisö seuraa seitsemän näennäisesti erilaisen ihmisen arkea ja todistaa sattumuksia, jotka tavanomaisuudessaan lähentelevät absurdiutta. Oolisiko meillä jotain opittavaa eläinkuntaan kuuluvilta serkuiltamme? Ensi-ilta 19.3.
16-19 vuotiaiden Soihtu -ryhmä esittää Fucking Åmål näytelmän nuorista ja nuoruudesta Åmålin pikkukaupungissa. Siellä etsitään kokemuksia, rikotaan rajoja, rakastetaan ja haetaan rakkautta, mutta pikkukaupungin pienet piirit tukehduttavat. Oudoksi leimattu Agnes on salaa rakastunut suosittuun Eliniin. Kun Elin ja Agnes kohtaavat, kummankin elämä järkkyy pois tutulta radaltaan. Voittaako tarve ja oikeus saada olla oma itsensä pienen yhteisön asettamat paineet?  Ensi-illan on tarkoitus koittaa 27.3.

Vähän nuorempien esittäminä nähdäänIhmemaa Oz sekä Poikkeustila kerrostalossa.

Ihmemaa Oz on tuttu seikkailutarina ystävyydestä, erilaisuudesta ja yhteistyöstä. Dorothy tempaistaan munskottien maahan, jota noidat ja velhot hallitsevat. Vain suuri ja mahtava velho Oz voi auttaa Dorothyn takaisin kotiin. Taikakengät jalassaan Dorothy etsii Ozia ja saa uusia ystäviä: variksenpelättimen, joka kaipaa aivoja, peltimetsurin, joka tahtoo sydämen ja leijonan, joka haluaa rohkeutta. Ensi-ilta nähdään 30.3.

Poikkeustila kerrostalossa -esityksessä seurataan erilaisia kerrostalossa kevättä viettäviä ihmisiä omituisuuksineen, erityispiirteineen ja ongelmineen. Näytelmässä seurataan perhe- ja parisuhteita, ystävyyssuhteita, kohtaamattomuutta, yksinäisyyttä ja arjen kauniita ja vaikeita hetkiä keväänä, jolloin kaikki ovat eristyksissä. Saako poikkeustilanne aikaan muutoksen? Humoristinen ja tarkkanäköinen näytelmä sopii yläaste- ja lukioikäisille. Esitys kestää noin tunnin, ensi-ilta huhtikuun puolivälissä.

Nuorimpien, 12-14 vuotiaiden Liekki -ryhmän näytelmä on oma versio klassisesta Lumikuningatar-sadusta.  

Kai ja Gerda ovat ihan tavalliset ystävykset, jotka pitävät tarinoista ja talvisista leikeistä. Mutta eräänä päivänä Kai saa silmäänsä sirpaleen Lumikuningattaren peilistä, joka saa hänet muuttumaan ilkeäksi ja katoamaan. Gerda lähtee etsimään ystäväänsä tavaten matkan varrella puhuvia kukkia, itsevarman korpin, hömelön poron ja villin ryöväritytön. Riittääkö ystävyyden voima parantamaan Kain ennalleen? Hauska ja koskettava satu sopii kaikille yli 6-vuotiaille. Esityksen kesto on noin 40 minuuttia ja ensi-ilta 17.4. Myös toukokuulle on luvassa kaksi näytelmää ensi-iltoineen.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPostipalvelut myös Savelaan: Timo Hölttä uudistaa lähikauppojensa palveluita
Seuraava artikkeliHyvää Joulua!