Pukinmäen rantaan tulee savuttomia vuokra-asuntoja

Isonpellontien talot
Kerrostalot ovat nousseet nopeasti. Hekan kaikki uudet kohteet ovat savuttomia. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Isonpellontie 6:n kerrostalotyömaan ohi menevä ei voi olla huomaamatta, että rakentajilla on nyt kiire. Helsingin kaupungin uuden vuokra-asumiskohteen pitäisi olla valmis marraskuun lopussa. Vilkkaasti liikennöidyn Kehätien ja Pukinmäen rantapuiston väliin tehdyissä kerrostaloissa on kaikkiaan 77 Heka Koillinen Oy:n isännöimää asuntoa.

Asukkaat on jo valittu. Heka otti vuokrahakemuksia vastaan parin viikon ajan elo-syyskuussa. Kiinnostus oli suurta. Hakemuksia tuli 2 401 kappaletta.
Viisikerroksisen talon asunnoista yli puolet on kaksioita, lopuissa on kolme tai neljä huonetta. Kaikkiin huoneistoihin on tehty lasitettu parveke. Tupakointi on kielletty sekä sisällä että parvekkeilla.

Pirjo Pihlajamaa