Teerisuontielle kaksi kerrostaloa

Svehn Grahnin puiston viereen on nousemassa uusia kerrostaloja.

Helsingin kaupungin asunnot Oy on saanut rakennusluvan kahden asuinkerrostalon ja pysäköintihallin rakentamiseen. Toisen kerrostalon alakertaan tulee tilat päivittäistavaramyymälälle.

Teerisuontie 27:ään rakennetaan kaksi kerrostaloa, joihin molempiin tulee

78 asuntoa. Niiden keskipinta-ala on 58,3 m2.

Toinen asuintaloista tulee olemaan 3-5 –kerroksinen, toinen 3-kerroksinen. Autopaikat sijoitetaan maanalaiseen pysäköintihalliin Pakkaajankadun puolelle.

Hanke käsittää myös viereiselle tontille rakennettavan kolmikerroksisen asuinkerrostalon rakentamisen.

Uusien kerrostalojen rakennuspaikka sijaitsee keskeisellä paikalla Ormuspellon reunalla Teerisuontien varressa. Vieressä sijaitsee Svehn Grahnin puisto. Tontin pohjois- ja itäsivuilla on kaupunkipientalotontteja.

Tonteille rakennetaan ARA-rahoitteisia vuokrakerrostaloja. Rakennusten julkisivut ovat pääosin terrakotanväristä keraamista laattaa. Rakennusten katot ovat käännettyjä harjakattoja, joiden alle on sijoitettu iv-konehuoneet. Isomman rakennuksen katto polveilee asemakaavan monimuotoisen rakennusmassan saavuttamiseksi.

Piha-alue on pääosin pysäköintihallin päällä oleva kansipiha. Tontin kaakkoiskulmassa on ajo pysäköintihalliin sekä myymälää palveleva huoltopiha.

Tontille sijoitetaan 179 polkupyöräpaikkaa joista 129 on sisätiloissa.

Kuulemiskierros järjestettiin kahdesti asukkaiden huomautuksista johtuen. Huomautukset koskivat muun muassa kerrosluvusta poikkeamista.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliRaide-Jokeri vie liikenneympyrää etelään
Seuraava artikkeliPitkä kisakausi päätökseen