Millainen Malmista halutaan?

Malmia
Miltä pitäisi Malmin näyttää vuonna 2050? Kuva Janina Issakainen

Malmin keskustassa alkaa useita kehityshankkeita tulevina vuosina. Niiden suunnittelun pohjaksi kaupunkisuunnittelijat kysyvät karttakyselyn avulla asukkaiden, Malmilla työssä käyvien tai asioivien sekä yrittäjien mielipiteitä Malmista nyt ja tulevaisuudessa.

Karttakyselyssä voi merkitä muun muassa omat suosikki- ja inhokkipaikat ja kertoa, millainen haluaisi Malmin tulevaisuudessa olevan.

-Kaipaamme paikallisia mielipiteitä siitä, miten kehitämme Malmia pitkälle tulevaisuuteen. Millainen Malmin keskusta on vuonna 2050, kertoo arkkitehti Antti Mentula.

Karttakyselyn vastaukset analysoidaan talven aikana ja niistä muodostuu monipuolista tietoa suunnittelijoiden käyttöön.

-Herttoniemessä vastaajia oli yli 2000, toivottavasti Malmi pistää paremmaksi, toivoo vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen.
Karttakyselyn lisäksi suunnittelijat jalkautuvat Malmin keskustaan keskustelemaan ihmisten kanssa.

-Ala-Malmin torin avajaisissa saimme jo ihmisiltä paljon arvokasta paikallistuntemusta ja hienoja uusia ajatuksia. Tällainen tieto on meille kullanarvoista, Mentula iloitsee.

Malmin keskustan kehittämistä varten kaupunkisuunnittelijat kokoavat lisäksi 15 henkilön sparrausryhmän. Ryhmä tapaa suunnittelijoita kolme kertaa talven mittaan. Tapaamiset ajoittuvat arki-iltoihin klo 16–19.

Mikäli ryhmän toiminta kiinnostaa, voi siihen ilmoittautua kyselyn kautta.

Kaupunki hyödyntää kyselyn vastauksia uusien kaavoitus-, rakennus- ja kehittämishankkeiden suunnittelussa. Talven mittaa koottuja palautetta esitellään kaupunkilaisille muun muassa Malmin päivässä toukokuussa. Karttakysely on avoinna 9.11.–9.12. osoitteessa uutta.helsinkia.fi/malminkeskustansuunnittelu.

Teija Loponen