Merkittävää

teija loponen

Seurakuntavaalit ovat takana. Ilahduttavan moni käytti äänioikeuttaan ja sillä oli vaikutusta lopputulokseen. Malmin seurakunnassa oli tällä kertaa uutuutena partiolaisten oma lista ja he saivatkin neuvostoon kaksi edustajaa. Osin heidän ansiostaan ja osin muistakin ehdokkaista johtuen, uudessa neuvostossa keski-ikä on hieman alempi kuin aiemmin. Nyt se on 50 vuotta. Alle 30-vuotiaita ehdokkaita oli kolme, joista nuorin, 22-vuotias Petri Seppä tuli valituksi seurakuntaneuvostoon. Miesten osuus nousi hieman suuremmaksi kuin aiemmin, nyt heitä on lähes kolmasosa, neljä vuotta sitten vain alle neljännes. Uudet luottamushenkilöt aloittavat tehtävissään vuoden alusta.

Eilen vietettiin Lasten oikeuksien päivää. Tietoisuus tuosta nimikkopäivästä menee monilta ohi, vaikka tarvetta kiinnittää huomiota lapsiin ja heidän turvallisuuteensa ja hyvinvointiinsa on meilläkin.  Edes Suomessa lapset eivät saa viettää täysin huoletonta ja onnellista lapsuutta. Osan arkea ahdistaa perheen köyhyys, osa joutuu kiusatuksi tai jopa perheväkivallan kohteeksi. Malmilainen muusikko Mirkka Paajanen on tehnyt uuden lastenlevyn. Hän halusi sen julkaistavaksi juuri Lasten oikeuksien päivänä, sillä osa kappaleiden sanoituksista ottaa kantaa lasten asemaan ja olosuhteisiin. Parannettavaa riittää aikuisten ajattelutavoista lähtien.

Lasten ja nuorten eteen tehdään kyllä jo nyt paljon hyvää. Paikalliset urheiluseurat tekevät merkittävää työtä ohjaten jo varsin pieniä tenavia eri urheilulajien pariin. Siinä samalla lapset oppivat ryhmässä jäsenenä olemista ja yhdessä tekemistä sekä keskittymisen jaloa taitoa. Jotta seurojen toiminta olisi laadukasta, on kehitetty erilaisia laatuohjelmia niitä valvomaan. Aiemmin Sinettiseuratoiminnan tilalle on noussut Tähtiseura-laatuohjelma.  Siihen liittyvä Tähtimerkki annettiin juuri Puistolan Urheilijoiden sulkapallojaokselle. Sen nuoret ohjaajat ovat merkittävässä asemassa nuorempiensa ohjaamisessa ja aikuiset toiminnan pyörittämisessä. Tähtimerkki antaa intoa jatkaa hyvää työtä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTattarisuon biolämpölaitoksen ympäristövaikutuksista yleisöilta 27.11.
Seuraava artikkeliJakomäen vanhan koulun ja leikkipuistorakennuksen purku käynnistyi tänä aamuna