Talvea kohden

teija loponen

Viikonloppuna ja alkuviikosta saatiin jo kokea pakkasta ja nähdä ensimmäiset hennot lumihiutaleet. Viikonloppu oli monissa taloyhtiöissä talkoiden aikaa, pihoja haravoitiin ja arvuuteltiin tulevan talven lumisuutta. Samalla harmiteltiin sitä, miten pimeää on jo alkuillasta viikonloppuna tapahtuneen talviaikaan siirtymisen myötä. Aurinko laskee noin puoli viideltä. Jos juuri nyt äänestettäisiin kesä- ja talviajan välillä, voisivat äänestäjät kääntyäkin kesäajan puolelle saadakseen vähän enemmän valoaikaa illansuuhun. Nyt moni pääsee töistä vasta auringon laskeuduttua. Ei mikään ihme, että parvekkeille ja pensaisiin on jo alkanut ilmestyä köynnöksiä ja muita valokoristeita, valoa kaivataan pimeyden keskelle. Hillityt valot piristävät myös ohikulkijoita. Eläviä kynttilöitä käytettäessä on syytä muistaa paloturvallisuus.

Pyhäinpäivänä on tapana vierailla hautausmailla muistelemassa poismenneitä ja viemässä haudoille kynttilöitä. Osa tosin saattaa yhdistää hautausmaavierailunsa viikon päähän isänpäivään. Malmin hautausmaalla toinen muualle haudattujen muistelupaikoista, eli korttelissa 82 sijainnut kynttiläalue, on poistettu käytöstä ja siirretty se kortteleiden 96 ja 97 välissä olevalle ”Kiviselle tielle”. Pihlajamäentien portin eli Vanhan portin edustalla oleva muistelupaikka on entisellä paikallaan. Näille muistelupaikoille tulee erityisen paljon kävijöitä vajaan kahden kuukauden päästä eli joulun aikaan.

Sunnuntaina käynnistyy seurakuntavaalien ennakkoäänestys. Osallistuminen on tehty helpoksi sijoittamalla ennakkoäänestyspaikkoja eri puolille aluetta kouluille ja kauppakeskuksiin, joissa äänestys onnistuu samalla kun käy kaupoilla. Seurakuntavaaleissa on ehdokkaina paljon samoja henkilöitä, jotka ovat jo pitkään toimineet kirkollisissa luottamustehtävissä, mutta tällä kertaa mukana on myös selvästi nuorempia ehdokkaita. Usein paras vaihtoehto onkin sellainen, jossa mukana on sekä kokemusta, että uusia ideoita ja näkemyksiä tuovia ihmisiä. Ja kaikissa vaaleissa pätee sama asia, äänioikeuttaan kannattaa käyttää.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan työväellä jo 110 yhteistä vuotta
Seuraava artikkeliUusia kerrostaloja Tapulikaupunkiin