Uusia kerrostaloja Tapulikaupunkiin

kämnerintien talot
Tältä näyttäisivät uudet kerrostalot ympäristössään. Havainnekuva Konkret Oy

Kämnerintiellä on suunnitteilla asemakaavan muutos, jonka tavoitteena on purkaa nykyiset kolme kaksikerroksista kerrostaloa ja rakentaa niiden tilalle kolme kahdeksankerroksista taloa.

Tapulikaupungissa osoitteessa Kämnerintie 8 sijaitsee kolme 1980-luvulla rakennettua hissitöntä kaksikerroksista kerrostaloa. Ne on tarkoitus purkaa ja korvata kahdella esteettömällä kerrostalolla.

Tontille on tehnyt viitesuunnitelman arkkitehtitoimisto Konkret Oy. Viitesuunnitelmassa uudet kerrostalot ovat kahdeksankerroksisia, ja niiden bruttoala on yhteensä vajaat 5500 brm2 ja kerrosala noin 4700 kerrosneliömetriä.

Isommassa A-talossa asuntojen koko vaihtelee yhdestä kolmeen huoneeseen, 29,5 neliöstä 60,5 neliöön ja pienemmässä talossa on suunnitelman mukaan yksiöitä ja kaksioita, 29,5 – 49,5 m2. Katutasossa ei ole asumisen tiloja.

Kyseinen tontti on yksityisomistuksessa ja kaavoitus on tullut vireille tontin omistajan hakemuksesta. Tontin omistaa Taitokaari Oy, joka on yksityinen suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö.

Suunnitelmaan voi tutustua Tapulikaupungin kirjastossa 29.10.-16.11. välisenä aikana ja mielipiteet suunnitelmasta tulee toimittaa kaupungin kirjaamoon viimeistään 16.11. Kaavoittaja on aiheesta tavattavissa keskiviikkona 7.11. klo 17-19, Maatullin ala-asteella, Kimnaasipolku 5.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTalvea kohden
Seuraava artikkeliDiakonia seurakuntavaali-illan aiheena