Lasten pyhäinpäivä veti kansaa hautausmaalle

Latokartanontorille kertyi paljon lapsiperheitä illan hämärässä. Kuva Jani Jakonen

Malmin hautausmaalla ja Latokartanontorilla toteutettiin ensimmäistä kertaa koko perheen maksuton yleisötapahtuma.

Lasten pyhäinpäivä keräsi runsaasti kävijöitä illan hämärtyessä viime lauantaina. Yleisömagneetti oli Latokartanontorilla tasatunnein esitetty tulishow. Siitä vastasi tuli- ja valotaidetta tekevä helsinkiläinen ryhmä Belenos Group of Arts. Myös Kaartin soittokunnan vaskikvintetti ja ilmaiset vohvelit kiinnostivat yleisöä.

Latokartanontorilta lapsiperheet suuntasivat valotaiteella värikkäästi valaistujen alikulkutunneleiden läpi Malmin hautausmaan puolelle. Sielläkin oli ohjelmaa, esimerkiksi lasten enkelirastipolku ja aikuisten kahvitarjoilu. Malmin hautausmaalla käveltiin iltapimeässä taskulamppujen ja kynttilöiden valossa. Katuvaloja ei ollut juuri missään.

Malmin hautausmaalla oli yleisötapahtuman aikana muutenkin paljon väkeä, sillä pyhäinpäivänä siellä käy aina tuhansittain ihmisiä viemässä kynttilöitä haudoille. Alueella oli henkilöitä ohjaamassa ihmisten liikkumista ja autoliikennettä.

Lasten pyhäinpäivän järjesti Malmin seurakunta yhteistyökumppaneineen.

Jani Jakonen

Edellinen artikkeliKoillisen OmaStadi-ideoinnissa syntyi 142 ideaa
Seuraava artikkeliPyynikin siirto jysähti vanhemmille täysin puun takaa