Puistolan ysejä työmaille

Tet-harjoittelija Elina Kuurne ja työmaapäällikkö Markku Siikanen Pohjoisbaanalla. Kuva Destia

Destia pilotoi marraskuun alussa peruskoululaisille tarkoitettua Työelämään tutustumisjaksoa (TET), jossa oppilas pääsee tutustumaan infra-alaan viikoksi.

Liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä suunnitteleva, rakentava ja ylläpitävä Destia antaa TET-jaksolla Puistolan tettiläisille kokonaiskuva työelämästä, infra-alasta ja Destian palveluista. Tettiläisten kanssa käydään läpi työelämän perusteita, infra-alan kouluttautumisvaihtoehtoja sekä pohditaan työturvallisuuden merkitystä rakennusalalla. Lisäksi Puistolan yläkoulun tettiläiset pääsevät tutustumaan Destian palveluista suunnitteluun, energiainfraan, kunnossapitoon sekä Kansalaistorin työmaalle Helsingissä.

Työturvallisuusvaatimusten takia nuoret eivät pääse työmaalle töihin, mutta he pääsevät seuraamaan työmaiden työtä ja tutustumaan työelämään.

TET-pilotissa on mukana Rakennusteollisuus RT, joka pyrkii aktiivisesti panostamaan rakennusalan osaamiseen sekä lisäämään eri tavoin alan houkuttelevuutta. RT tuottaa pilottien pohjalta kattavan ohjeistuksen TETin vaatimuksista ja lainsäädännöstä sekä kokemuksia ja tietoa työnantajille. Valmiilla ohjeistuksella pyritään helpottamaan työnantajien kynnystä ottaa tettiläisiä töihin.

-Meillä tavoitteena on saada infra-alan kiinnostus nuorten keskuudessa nousemaan. Kattava ja todenmukainen kuva infra-alan arjesta tekee siitä halutun vaihtoehdon opiskelupaikan valinnassa. Hyvien kokemusten kautta voimme saada uusia osaajia infra-alalle, uskoo Destian HRD manager Maija Kuurne.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJätteenlajittelulaitos tekee tuloaan Kytkintielle
Seuraava artikkeliPariisista pronssia eräläisille