Pariisista pronssia eräläisille

axoria
Axorian tyttöjen ensimmäinen kansainvälinen kilpailumatka ylitti kaikki ennakko-odotukset. Kuva Hanne Alvesalo

Kolme Tapanilan Erän voimistelijoiden joukkuetta suuntasi viime viikonloppuna kansainväliseen ja kovatasoiseen Louvres Cup kilpailuun Pariisiin. Kilpailut huipentuivat eräläisittäin hienosti Elite Pre Juniorin saavuttamiin pronssimitaleihin.

Perjantaina käydyssä huipputasaisessa alkukilpailussa 10-12 -vuotiaiden sarjassa Axoria saavutti pisteet 16,033 ja Elite Alexa pisteet 16,000 ja joukkueet sijoittuivat alkukilpailun sijoille 4 ja 5. Maakiintiön johdosta finaaliin selviytyy kustakin maasta vain kaksi joukkuetta ja suomalaisista Axoria selviytyi finaaliin Olarin Voimistelijoiden Team Ioneiden (17,000) seuraksi. Elite Pre Junior oli vielä alkukilpailun jälkeen 12-14 -vuotiaiden sarjassa sijalla 4 (16,099).

Lauantain finaaleissa Elite Pre Junior paransi pisteitään 0,4:llä ja kiipesi hienosti yhteispisteissä kolmannelle sijalle pistein 32,565 ohi Venäläisen Skazkan . Sarjan voitto meni Virolaiselle Siidisabadille (34,933).

Prennujen vastuuvalmentaja Ekaterina Elinskaya oli aiheesta ylpeä suojateistaan:

-Teimme Ranskassa 2 hyvää suoritusta ja olemme tyytyväisiä tulokseemme! Alkukisassa tytöt jännittivät kovasti ja se häiritsi selkeästi suoritusta. Mutta finaalissa joukkue päätti tehdä täysillä ja niin valmistautuminen kuin suorituskin oli parempi kuin lauantain alkukilpailussa. Tiukasta tuomarilinjasta huolimatta paransimme pisteitämme finaalissa ja saavutimme pronssia!

Ensimmäisiin kansainvälisiin kilpailuihin osallistunut Axoria (yhteispisteet 31,634) ylitti kaikki ennakko-odotukset ja onnistui vielä finaalipäivän pisteissään pienentämään venäläisen Kalinan (32,166) etumatkaa, mutta sijoittui lopulta niukasti neljänneksi vain vajaan 0,5 pisteen päähän pronssimitaleista. Sarjan voitto meni Venäjän Solnyshkolle (34,768) ennen Team Ioneita (33,600).

Axorian valmentaja Meri Ollila kommentoi kilpailun jälkeen, että kisa oli Axorian ensimmäinen kansainvälinen kilpailu.

-Teimme kaksi vahvaa suoritusta, joten voimme olla enemmän kuin tyytyväisiä.

Aurinkoiseen Pariisiin oli suunnannut kymmenittäin Erän kannattajia, jotka loivat kisapaikalle mahtavan tunnelman, josta saivat nauttia kaikki Suomen joukkueet.

Viikonloppuna Erän joukkueista kisakauden avasivat  myös Keravalla  8-10 -vuotiaiden sarjassa Alva ja 10-12 -sarjassa Averie, molemmat saavuttivat kategorian seitsemän. Yli 16-vuotiaiden kilpasarjassa Anastasia01 ensiesiintyminen Turussa toi sijoituksen 8. Elise Cupissa Helsingissä Evie sijoittui 12-14 -vuotiaiden harrastesarjassa sijalle 4. Aslan kategoria 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa oli 9. Yli 16-vuotiaiden harrastesarjassa Aforia keräsi pisteet 12.500 ja joukkueen sijoitus oli neljäs.

Tulevana sunnuntaina Tapanilan Urheilukeskuksessa järjestetään Erän voimistelijoiden Kisastartti, jossa seuran joukkueet esittävät uusitut syyskauden kilpailuohjelmansa kotiyleisölle. Tapahtuma alkaa klo 12.30.

Ilkka Valli

Edellinen artikkeliPuistolan ysejä työmaille
Seuraava artikkeliJoiku raikaa ja suomalainen flamenco soi