Malmin kentästä esirakentamissuunnitelma

Destia sai tehtäväkseen tehdä esirakentamissuunnitelmaa Malmin lentokentän alueesta. Kuva Teija Loponen

Yleiskaavapäällikkö päätti päivää ennen yleiskaavan hyväksymistä tehdä tilauksen Malmin lentokenttäalueen esirakentamissuunnitelmasta.

Tilaus tehtiin Destia Oy:ltä, jonka kanssa kaupunkisuunnitteluvirastolla on puitesopimus geotekniikasta. Destia tuntee alueen maaperäolosuhteet tehtyään viime vuonna 2015 rakennettavuusselvityksen kaavarungon alueelle.

Nyt tilatussa työssä tarkennetaan alueen maaperäolosuhteita uusien tutkimusten perusteella, päivitetään esirakentamissuunnitelmia uuden tiedon pohjalta sekä tarkennetaan esirakentamisen kustannuksia. Työ käsittää alueen esirakentamistarpeen ja -menetelmien määrittämisen koko kaavarungon alueella sekä katujen ja yleisten alueiden pohjanvahvistustarpeen ja -menetelmien tarkastelun ja esirakentamisen ja pohjanvahvistuksen kustannusten laskennan.

Lisäksi laaditaan alueen saville stabiloituvuuskoeohjelma sekä koestabilointikentän alustavat suunnitelmat. Työstä saatua tietoa käytetään alueen tulevassa suunnittelussa sekä tonttitalouden ja kaavatalouden tarkasteluissa.

Toimeksiannon kokonaiskustannukset eivät saa ylittää 95 920,20 euroa. Esirakentamissuunnitelma tulee tehdä ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliAsukkaat antoivat huutia yleiskaavalle
Seuraava artikkeliAla-Malmin katusuunnitelmat lyödään lukkoon