Leikkipuistot ovat syyslomalla täynnä säpinää

Linnunradan leikkipuisto on yksi kahdeksasta Koillis-Helsingissä syyslomatekemistä tarjoavista leikkipuistoista. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Ensi viikolla on koululaisten syyslomaviikko. Kaikille koululaisten vanhemmille ei järjesty töistä lomaa, niin onneksi on lomaviikkoon panostaneita leikkipuistoja. Ne ovat turvallinen lomaviikon kohde niin pikkulapsiperheille kuin yksin kotona olevalle koululaisille.

Puistopäivää varten voi kotona pakata koululaiselle eväät mukaan. Leikkipuistossa henkilökunta auttaa tarvittaessa ruuan jääkaappisäilyttämisessä ja lämmittämisessä.
Eri puistoissa on liikkumista, leikkimistä, leipomista ja muuta aktiviteettia sisältävää toimintaa kello 9-16 välillä. Tosin ihan jokaisen lähipuistossa tapahtumia ei ole, sillä osa puistoista on lomaviikolla kiinni.

Koillis-Helsingissä ovat auki Kesanto, Kurranummi, Linnunrata, Maasälpä, Nurkka, Tervapääsky, Traktori ja Viikkari. Suljettuina ovat Filpus, Jakomäki, Jalopeura, Kotinummi, Salpausselkä ja Tapuli. Auki olevissa leikkipuistoissa on tavanomaista runsaammin järjestettyä tekemistä.

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan Puistola-Suutarila-Jakomäki-alueen johtava leikkipuisto-ohjaaja Noora Hynynen nostaa syysloman menovinkiksi muun muassa Suutarilan Linnunradan, jossa on maanantaina kello 9-12 liikenneleikkejä. Kaikille katsastamisen arvoinen paikka on myös Tapanilan Kurranummi tiistaina kello 10-13, jolloin on koko perheen liikuntahulinatapahtuma. Keskiviikkona on samassa paikassa kello 12-15 säpinää koululaisille. Seuraavana päivänä kello 10-12 vietetään taidetorstaita Töyrynummen Kesannossa, jonne saapuu taidekasvattaja Teemu Savikurki Annantalosta.
– Kaikki toiminta on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista lukuun ottamatta retkiä, kertoo Hynynen.

Infotilaisuus päivähoitoa miettiville

Syyslomaviikon tapahtumasikermän viimeisenä päivänä eli perjantaina on Puistolan Nurkkatiellä varhaiskasvatusta käsittelevä infotilaisuus, joka on tarkoitettu kaikille vanhemmille ympäri Koillis-Helsinkiä. Tilaisuus koskee yleisesti varhaiskasvatukseen hakemista ja erilaisia varhaiskasvatusmuotoja.
Paikalla puhumassa ja vastaamassa on päiväkodinjohtaja Jukka Sairanen, leikkipuistojen henkilökunta ja yksityinen palveluntuottaja. He kertovat varhaiskasvatuspalveluista ja päivähoitoon hakeutumisesta.
Päivähoitoa pohtivien perheiden mieltä painavat usein monet kysymykset.
– Ne koskevat usein päivähoitopaikkojen määrää ja tilannetta. Koska on paras aika hakea varhaiskasvatuspaikkaa, ja mikä on lapselle sopivin ikä aloittaa päivähoidossa, johtava leikkipuisto-ohjaaja Noora Hynynen kertoo.
Päivähoitoinfo leikkipuisto Nurkassa, Nurkkatie 2, pe 19.10.2018 alk. klo 10.

Pirjo Pihlajamaa

 

Edellinen artikkeliSurun koskettamat tapanilalaiset koolla – Tärkeintä on auttaa yhdessä
Seuraava artikkeliMalmilta pyritään valtuustoon ja neuvostoon viideltä listalta