Kansainvälinen reittiliikenne palaa Helsinki-Malmin lentokentälle

Wiking Helikopter Service -yhtiön Agusta Westland 139 -helikopteri saapui Malmille 29.8. Kopteri voi kuljettaa kaasuputkilaivoille miehistön lisäksi kerrallaan 12 henkilöä. Kuva: Maria-Pelagea Keurulainen

Reittiliikenne jatkuu vuosien tauon jälkeen Malmin lentoasemalla, kun saksalainen Wiking Helikopters aloittaa sieltä säännöllisen helikopteriliikenteen.

Helsinki-Malmin lentoasemalle saapui viime keskiviikkona saksalaisen Wiking Helikoptersin 12-paikkainen helikopteri, joka aloittaa lähiaikoina miehistönkuljetuslennot Nordstream 2 -kaasuputken rakennustyömaalle. Helikopterilla kuljetetaan asiantuntijoita laivoille ja takaisin alkuun kolmesti viikossa.

Viimeksi vastaavanlaista liikennettä harjoitettiin Malmilta vuonna 2011, jolloin tanskalainen Bel Air kuljetti työntekijöitä ”Spirit of Malmi Airport” -helikopterillaan Nordstream-kaasuputken työmaalle.

Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen toivottaa helikopterin tervetulleeksi.

-Malmi on tällaiselle toiminnalle logistisesti ylivoimainen ratkaisu, joustava ja turvallinen. Lentoreitti Malmilta merelle on lyhyt ja yllättävätkin huoltotarpeet voidaan hoitaa nopeasti.

Helikopterin tukikohtana toimii yksityinen lentokonehalli, sillä kaupunki ei vuokrannut päähangaaria tähän käyttöön.
Lentoaseman jatko ilmailukäytössä on Hyvösen mukaan edelleen avoin.

-Toivotaan että ympäristöministeriön käsittelyssä oleva suojelu toteutuu ja neuvottelut ilmailukäytöstä Helsingin kaupungin kanssa etenevät hyvässä hengessä. Kentälle on paljon tarvetta nyt ja tulevaisuudessa, toteaa Hyvönen.

Kaasuputken komponenteista suuri osa kuljetetaan Suomen kautta ja projektilla on siten tärkeää taloudellista merkitystä.

Teija Loponen