Immola, Staffan ja Tervapääsky omaan viipaleeseen Immolantielle?

Tapaninvainiolaiset keskustelivat Immolan koulun tilanteesta Helsingin virkamiesten kanssa huhtikuussa. Tuolloin kolmen julkisen tilan purku ja kolmen siirto Immolantielle ei tullut puheeksi. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Keskelle tapaninvainiolaisperheiden kesän loppua on Helsingin kaupunki pudottanut uutispommin, että päiväkodit Immola ja Staffan sekä leikkipuisto Tervapääsky pistetään Immolantie 9:n tontille pystytettävään paviljonkitilaan.

Kaupungin ajatuksena on luopua Immolantiellä olevasta sivukoulusta ja ohjata pikkukoulun noin 50 lasta liki tuhatpäisen Pukinmäenkaaren koulun Polun toimipisteeseen. Myös sivukoulun takana Kirkonkyläntie 70:ssä oleva päiväkoti Immola ja Tervapääskynpolku 12:ssa oleva Tervapääsky laitettaisiin maan tasalle, koska ne ovat jo ajan hampaan kaluamia ja niiden korjaaminen voi koitua hyötyyn nähden turhan tyyriiksi.

Laulurastaantiellä olevalle Staffanille on pitkään haettu korvaavia tiloja, koska viereinen Staffansby lågstadieskola ottaisi ruotsinkielisen päiväkodin mielellään lisätiloikseen.
Sivukoulun vieressä olevasta päiväkoti Immolasta on kaikkien yllätykseksi löytynyt mikrobiongelma, josta tiedotettiin asiakkaille elokuussa. Samalla kerrottiin Immolantie 9:n rakennuskimppa-aikeista.

Kaupungin suunnitelmista ei vauhtia puutu, sillä Helsingin kaupunkiympäristön toimiala on ilmoittanut tavoitteekseen saada uudet tilat käyttöön jo vuoden 2019 syksyllä. Sama aikataulu on laitettu vast’ikään Tapulikaupungissa leikkipuisto Tapuliin aiotulle viipalerakennukselle.

Tapaninvainiolaisia oman kylän tilanne puhuttaa ja esimerkiksi alueen Facebook-ryhmässä aihe on herättänyt lukuisan määrän kysymyksiä kuten onko kaupungin päämääränä päästä rakentamaan Tervapääskyn tontille asuntoja.

Tapaninvainion kaupunginosayhdistys on tehnyt kaupungille omaa kannanottoaan, sillä yhdistys haluaisi kaupungin tekevän kattavan palveluverkon selvityksen, jossa kartoitettaisiin kaikki alueen julkiset tilat ja tarpeet. Kaupunki ehdotti asiaa itse tänä keväänä Immolan koulun vuoksi järjestetyssä asukastilaisuudessa.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliLeikkipuisto Tapulin lapsille löytyikin väistötila omasta koulusta
Seuraava artikkeliKansainvälinen reittiliikenne palaa Helsinki-Malmin lentokentälle