Malmilainen Gracias mukana Megabileissä

gracias
Malmilta kotoisin oleva rap-artisti Gracias esiintyy Megabileissä. Kuva: Maria Moulud

Gracias, Musta Barbaari, Pastori Pike sekä Kingfish ovat vetonauloina nuorten ilmaisilla musafestareilla.

Megabileet on Malmitalon ja Helsingin Nuorisopalveluiden yhteistuotanto, jossa nuorten tuottajaryhmän toiveet ja aikaansaannokset näkyvät niin suunnittelussa, toteutuksessa kuin sisällöissä.

Nuoret ovat rakentaneet yhdessä Malmitalon kulttuurituottajien kanssa monipuolisen yhden illan maksuttoman festivaalin, jonka vetonauloina räppäreitä malmilaisesta Craciaksesta Pihlajamäen nuorisotalolla työskennelleeseen Mustaan Barbaariin. Lavalla nähdään myös turkulainen Dollari, joka edustaa Suomi-räpin uusinta aaltoa.

Illan aikana aulassa yleisöä tanssittaa dj J5R. Musiikin lisäksi Malmitalolla on tarjolla glittertatuointeja, kauneuspaja sekä pientä syötävää.

Esiintyjistä Gracias eli Deogracias Masomi on musiikin tekemisen ohella esiintynyt muun muassa elokuvissa, tv-sarjoissa sekä nykytanssiteoksissa. Malmin nuorisotalolla ensimmäiset riiminsä teininä uhonnut Gracias on nyt aikuinen artisti, jonka viime lokakuussa ilmestynyt suomenkielinen Toleka-biisi on ystävien merkitystä korostava rap-teos.

Kingfishiä on kutsuttu monikulttuurisen Suomen äänitorveksi ja Suomi-räpin uuden aallon suunnannäyttäjäksi. Hän murtaa ennakkoluuloja räpillään ja puuttuu ajan ilmiöihin kuten some- ja internet-riippuvuuteen.

Musta Barbaari eli James Nikander nousi kaikkien tietoisuuteen Salil Eka Salil Vika -esikoissinglellään, mutta viime vuosina Musta Barbaari on tullut suurelle yleisölle tutuksi myös muun muassa televisioesiintyjänä.

PastoriPike puolestaan aloitti uransa räppäävän, kristillisen kokoonpanon riveissä kymmenisen vuotta sitten. Hänet tunnetaan räjähtävästä ja karismaattisesta live-esiintymisestä ja yhteistyöstä muun muassa kaikkien yllä esiteltyjen rap-artistien kanssa. Pike on visionääri, joka uskoo voivansa yhdistää erilaisia ja eri mielipiteitä jakavia ihmisiä musiikkinsa avulla.

Megabileet mahdollistavat Malmitalo sekä RuutiBudjetti, joka on Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin malli nuorille. Ruudin kautta nuoret pääsevät päättämään siitä, mitä kaupungissa tapahtuu ja millaisia palveluita siellä tarjotaan.

Teija Loponen

Megabileet Malmitalossa pe 24.8. klo 18–23, päihteetön tapahtuma 12–17-vuotiaille. Vapaa pääsy

Edellinen artikkeliTapanilan kentän työt edistyvät
Seuraava artikkeliKierrätys pyritään tekemään helpoksi