Pitkä kisakausi paketissa – Erä mukana MM-hopeassa

Elite maakisan MM-hopeamitalit kaulassa. kuva Kari Nurminen

Joukkuevoimistelun pitkä kisakausi sai viikonloppuna arvoisensa päätöksen. Unkarin Budapestissä kisattiin lajin MM-kisat ja samaan aikaan Suomen Turussa järjestetty Gymnaestrada kokosi tuhansia voimistelun ystäviä eri voimistelulajien pariin.

Turussa kisattiin Gymnaestradan yhteydessä 8-10-vuotiaiden ja 10-12-vuotiaiden mestaruuksista. Nuoremman ikäluokan edustusjoukkue Ariel päätti kautensa komeasti ykköskategoriaan ja joukkue sijoittui 27:n joukkueen joukossa upeasti sijoille 1-3. 10-12-vuotiaiden sarjassa Elite Alexa oli myös hyvässä iskussa: Pisteet 17.15 riittivät ykköskategoriaan ja sijaan 8 yhteensä 70:n joukkueen sarjassa. Axorian sijoitus oli 17 (kategoria 2, pisteet 16.10) ja Averien kategoria samassa sarjassa 7.

Kaikki Turkuun matkanneet eräläiset eivät kisanneet sijoituksista, vaan moni pääsi nauttimaan liikunnan riemusta ja yhteisöllisyydestä Veritas Stadionilla, jossa nähtiin kolme eri kenttänäytöstä: Elämän Voima, Tahdon tietää kaiken ja Energian ympäröimä. Näitä upeita ohjelmia oli harjoiteltu ahkerasti koko kevät. Erän joukkueet esiintyivät myös kaupunkilavoilla tehden hienoa PR-työtä voimistelun hyväksi.

Lajin MM-kisat käytiin Unkarin Budapestissä. Juniorisarjassa Suomen maajoukkueeseen kuului myös Tapanilan Erän Elite, joka onnistui hienosti lauantaisessa alkukilpailussa. Valmennus Heini Tuovisen johdolla oli tyytyväinen joukkueen suorituksen ilmaisullisuuteen, parantuneeseen laatuun ja kilpailuun kokonaisuutena. Pieni pettymys joukkueelle oli yllättävän matalaksi jääneet pisteet 16.70, mutta joukkue onnistui kuitenkin jättämään Venäjän kolmosjoukkueen taakseen, mikä oli maiden välisessä kilpailussa tärkeätä.

Suomen maajoukkue (Elite, Minetit Jr, Ovo Junior Team) nappasi maakilpailun hopeaa Venäjän jälkeen, joten vaikka finaalipaikka jäi Eliteläisiltä haaveeksi, pujotettiin kisan jälkeen hopeiset mitalit Erän upeiden voimistelijoiden kaulaan. Upea päätös pitkälle ja menestyksekkäälle kaudelle!.

Junioreiden maailmanmestaruuden pokkasi Venäjän Victoria ennen TaSi:n Minetit Junioria ja Venäjän Victoria Strelaa. Naisten maailmanmestaruus meni niinikään Venäjälle, kun Madonna vei voiton ennen Minettejä ja Venäjän Expressiaa.

Pitkä kausi tarjosi upeita elämyksiä ja hienoja hetkiä niin kisamatolla kuin katsomoissakin. Erän joukkueet ovat kiertäneet kotimaan kisojen lisäksi menestyneesti myös kansainvälisillä kentillä – Virossa, Itävallassa, Venäjällä ja nyt siis Unkarissa. Lyhyen mutta ansaitun kesätauon jälkeen joukkueet suuntaavatkin katseensa kohti tulevaa kautta ja uusia haasteita.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliPäättäjien palsta: Björn Månsson, Heimo Laaksonen, Sinikka Vepsä
Seuraava artikkeliKeskikesän juhlaa