Tapulikaupungin postipiste tuupattiin Tikkurilaan

tapulin posti
Tapulikaupungin tyhjät liiketilat lisääntyivät kaksi viikkoa sitten, kun toinen toriaukion K-kaupoista lopetettiin. Sen mukana lähti myös tuhansia asukkaita palvellut asiamiesposti.. LUKIJAN KUVA MIKKO RANTANEN

Posti ällistytti tapulikaupunkilaisia ja puistolalaisia viime keskiviikkona lähettämällä koteihin tiedotteen, jonka mukaan Maatullinaukion postipalvelut Puistolan aseman vieressä loppuvat keskiviikkona 23. toukokuuta kello 16, koska palvelut tarjonnut K-Market sulkee ovensa.

Postinumeroalueilla 00750 ja 00760 asuvien eli alatikkurilalaisten, heikinlaaksolaisten, puistolalaisten ja tapulikaupunkilaisten postit ohjautuvat 24. toukokuuta alkaen Vantaalle Tikkurilan postiin, josta saa paketit ja kuitattavat lähetykset. Verkosta tilatut paketit voi netin tai mobiilin avulla ohjata haluamaansa muuhun postin pisteeseen. Lähin pakettiautomaatti on Ala-Tikkurilassa Aamuruskontien Lidlissä tai Heikinlaakson K-Marketissa Nummitiellä.

Alueen yritysten postipalveluja varten avautuu 24. toukokuuta uusi postilokeropiste osoitteeseen Lyhtytie 17.
Alatikkurilalaiset mukaan laskien asuu Puistolassa noin 6 700, Heikinlaaksossa noin 2 950 ja Tapulikaupungissa liki 9 000 asukasta. Postin toimet näin isolla alueella ällistyttävät laajalti.
– Erityisesti on ihmetyttänyt se, että miten voidaan siirtää postipalvelut Vantaalle. Junaan vaaditaan välille Puistola-Tikkurila seutulippu, joka kertalippuna maksaa viisi euroa, toteaa Tapulikaupunki-Seuran johtokunnan jäsen Petri Syrjänen.

Alueella ihmetellään myös lyhyttä varoitusaikaa. Miksi asia ilmoitetaan vain kaksi viikkoa ennen voimaantuloa?
– Pitäisi etsiä uusi yrittäjä mielellään Puistolan aseman tuntumasta hoitamaan postia, Syrjänen esittää.
Tapulissa ei ole yhtään itsepalveluperiaatteella toimivaa pakettiautomaattia, mutta tiedotteen mukaan sellaiselle etsitään alueelta paikkaa.
Syrjänen huomauttaa, että suurimmat paketit eivät mahdu pakettiautomaattiin. Ne on haettava postista, mikä on vaikeaa autottomille.
– Ongelmia isojen pakettien kanssa ilmeni jo viime jouluna K-kaupassa, jolloin Posti vuokrasi entisestä kukkakaupasta Ajurinaukion aulasta pop up –tilan. Miten ensi jouluna, kysyy Syrjänen.
Maatullinaukiolta suljettava K-kauppa oli aiemmin Valintatalo. Keskon ostettua Valintatalot itselleen, oli Tapulikaupungissa kaksi K-kauppaa liki vierekkäin. Ajurinaukiolla avataan remontin läpikäynyt K-kauppa 24. toukokuuta, mutta sinne postipalvelutoimintaa ei ole otettu tilapulan takia. Samaan syyhyn on vedonnut R-kioski. Moni toivoo nyt, että tyhjäksi jäävään liiketilan tulisi Alepa, joka ottaisi postiasiat hoitaakseen.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliNaapuri avuksi
Seuraava artikkeliFallkullan kotieläintila kiinni bakteeriepäilyn vuoksi