Keltaisia maatiiliä ja pronssiveistos Tapulin Maatullinkujalle

Maatullinkujan länsipää ja keskiaukio kunnostetaan. Karttakuva Helsingin kaupunki

Kaupunki aloitti Maatullinkujan länsipään peruskorjauksen maaliskuun lopulla. Urakan aikana kunnostetaan Maatullinkujan kävely- ja pyörätie väliltä Henrik Forsiuksen tie–Kämnerintie.

Aiemmin kaupunki on korjannut Maatullinkujan itäpään vuonna 2020.

Maatullinkuja on jalankulun ja pyöräilyn pääraitti, joka saa nyt pintaansa massanvaihdon ja samalla rakennetaan kaapelisuojaputkia sekä operaattoreiden putkitusta. Helen Sähköverkko uusii sähköverkon kaapelointia urakan yhteydessä.

Suurin osa Maatullinkujan kiveyksestä uusitaan harmailla betonikivillä, mutta Maatullinkujan keskellä oleva aukio verhoillaan keltaisilla maatiilillä. Urakan aikana myös kadun kuivausta parannetaan, eli kadun ja aukion tasausta korjataan ja niihin lisätään kaivoja.

Maatullinkujan keskellä olevalle aukiolle tulee pronssinen taideteos, uusia istutusalueita sekä istumiseen tarkoitettu graniittimuuri. Keskusaukiolle istutetaan vehreiden pensaiden ja perennojen lisäksi muutamia uusia puita. Osa nykyisistä puista säilytetään.

Työt pyritään saamaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

Töiden valmistumisajankohtaan voi vaikuttaa maatiilen saatavuus, niiden toimitusajat ovat 6–8 kuukautta, joten aukion töiden viimeistely saattaa venyä vuoden 2023 puolelle.

Maatullinkujan kävely- ja pyörätietä käyttävät pääasiassa alueen asukkaat, mutta reitillä on liikennettä myös kadun varrella sijaitsevalle päiväkodille ja koululle sekä läpimenoliikennettä Puistolan asemalle.

Työalueet rajataan selkeästi, jotta alueella liikkuminen olisi turvallista. Peruskorjauksen alueella oleviin muutamiin kiinteistöihin kulkeminen voi hankaloitua tilapäisesti. Väliaikaiset kulkureitit opastetaan maastossa.

Työt eivät vaikuta autoilijoihin eivätkä joukkoliikenteeseen.

Töitä tehdään pääasiassa arkipäivisin klo 7–18 välisenä aikana ja niistä voi aiheutua tilapäistä melua. Lisäksi betonikivien ja maatiilien asentamisesta ja leikkaamisesta voi tulla jonkin verran pölyä. Urakoitsijana toimii Stara.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSiltamäen ostarilla tempaistiin Ukrainan hyväksi
Seuraava artikkeliKomiikkaa kirjastoissa