Vaippakansan karnevaalit alkavat etkoilla

Lastenvaunut ja –rattaat tulevat täyttämään viikonloppuna Malmitalon edustan. Kuva Teija Loponen

Malmitalon Vaippakansan karnevaalit käynnistyvät jo lauantaina etkoilla, jolloin on tarjolla asiaohjelmaa vanhemmille kestävän kehityksen ja lempeän kasvatuksen teemoilla. Koko vauvaperheen hulinapäivä on sunnuntaina.

Vaippakansan karnevaalit eli Vaippis on Malmitalossa vuodesta 2010 järjestetty hupipäivä vauva- ja taaperoperheille. Maksuton tapahtuma tarjoaa värikkäitä elämyksiä pienille taaperoille.

Kulttuurituottaja Mirka Nokan ideoima festivaali on kasvanut tänä vuonna kaksipäiväiseksi tapahtumaksi, jossa huomioidaan myös vaippakansan vanhemmat. Tarjolla kiinnostavaa tietoa uhmaiästä, kasvatuksesta, kierrättämisestä ja kulutusvalinnoista.

Vaippiksen sunnuntai täyttää Malmitalon vipinällä ja vilskeellä. On värikylvetystä, tanssahtelua, loruja, leikkejä ja musiikkia, sekä ohessa perhekahvila, kestovaippakirppis ja tietoiskuja.

Paljosta tarjonnasta Mirka Nokka nostaisi esiin muutamia tärppejä:  Vaippiksen Etkoilla lastenpsykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti Janna Rantala luennoi aiheesta Uhmaikä, tahtoikä – miten toimia lapsen kanssa?

Nyt vauva saunoo eli BabySauna-esitys tarjoaa taide-elämyksen ja erilaisia aistikokemuksia vauvaikäisille katsojille. Esityksessä aistitaan rauhallista saunomisen tunnelmaa veden äänien, kiuaskivien rytmittämän tanssin sekä värikkäiden pesuämpäreiden seassa. Esityksen jälkeen yleisö pääsee kokeilemaan esityksessä koettuja ja nähtyjä elementtejä.

Vauvojen värikylvyssä vauva pääsee tutustumaan värien maailmaan aisteillaan ja liikkeillään. Värit ovat myrkyttömiä luonnonmateriaaleja kuten porkkanaa, mustikkaa ja ruusunmarjaa.

Satuvarjon suojassa päästään seuraamaan Pikku-Siilin päivää. Mitä kaikkea iloista ihmeteltävää siihen mahtuu, kun Pikku-Siili kurkistaa pesästään.

Taaperokässässä taas saa upottaa varpaat muhkeaan matonkudevuoreen. Lapsen kanssa nautitaan kiireettömästä käsityön maailmasta.
Teija Loponen

Malmitalossa la 21.4. klo 10–14 Vaippakansan karnevaalien etkot vanhemmille, lapset voi ottaa mukaan lapsiparkkiin aikuisten ohjelman ajaksi. Vapaa pääsy

Su 22.4. klo 10–14 Vaippakansan karnevaalit, vapaa pääsy – ilmaislippuja on jaossa tapahtumapäivänä alkaen klo 9.30 sekä esityksiin että työpajoihin.

Vaunuille ja rattaille on ulkona vartioitu parkki, sisätiloissa niillä ei mahdu kulkemaan. 

Edellinen artikkeliPiispa Teemu Laajasalo: Kirkkoa pitää kehittää jäsenmäärän kasvattamiseksi
Seuraava artikkeliTapettitehtaan purkutyöt käyntiin – Viertolantien varsi täyteen kerrostaloja