Mosan ”Wembleyn” myllerrys lähestyy

Tämä lohduton ja ei urheilullinen kenttämaisema Tapanilassa on lähellä muutosta. Vapun tienoilla pitäisi käynnistyä maansiirtotyöt uuden MPS:n tekonurmikentän aikaansaamiseksi. LUKIJAN KUVA

Tapanilan urheilukenttä Moisiontien ja Tapanilankaaren kainalossa on ollut suuren yleisön silmätikkuna pitkään. Nurmikenttä villiintyi viime suvena hoitamattomaksi niityksi, ja pallo ei kentällä pyörinyt. Nyt on tapahtumassa, kentän uudelleen rakentaminen käynnistyy Vapun tienoilla.

Tapanilan nurmikenttä on palvellut Malmin Palloseuran edustusjoukkueen ja junioreiden kotikenttänä 1940 -luvun lopulta aina vuoteen 2016 asti. Alkuvuodesta 2017 Malmin Palloseura solmi Helsingin kaupungin kanssa kenttäalueesta vuokrasopimuksen tarkoituksena uusia kenttä lämmitettäväksi tekonurmeksi sekä voida rakentaa MPS:lle kentän laitaan oma huoltorakennus.

Hanketta varten Malmin Palloseura perusti yhtiön, Mosan Wembley Oy. Kaikkiaan kustannusarvioltaan lähes miljoonan hintaisen kenttäprojektin eteen on tehty töitä viimeisen vuoden ajan. Nyt ollaan yhden hankkeen keskeisen puuhamiehen ja Malmin Palloseuran puheenjohtaja Ville Ariman mukaan hyvin lähellä maansiirtotöiden aloittamista.

-Tavoitteemme on saada tällä viikolla viimeisetkin yksityiskohdat kuntoon ja ensi viikolla voisimme tehdä sopimukset. Tarkoituksena on aloittaa viimeistään toukokuun ensimmäisellä viikolla maarakennustyöt, paljastaa Arima.

Mosan Wembleyn toteuttaminen on työllistänyt kiitettäväksi. Rahoituspuoli on Ariman mukaan kunnossa, toimenpidelupa muutostyölle sai lainvoiman reilu viikko sitten. Yksi hidaste on ollut sähköliittymän paikka. Vastausta muuntajan sijoittamisesta on odotettu Heleniltä tammikuusta asti. Muuntajan sijoituspaikka määrittää mihin kaapelit ja ojat kaivetaan. Ja kaikki kaivuutyöt halutaan suorittaa kokonaisvaltaisesti.

Aikataulu on reipas. Ville Arima toivoo ja unelmoi, että uusi tekonurmi olisi käytössä jo heinäkuun 21. päivä, jolloin MPS/Atletico Malmi järjestää jalkapallon hyväntekeväisyysturnauksen.

Kaupungin kanssa tehtyyn sopimukseen ja kokonaisprojektiin kuuluu myös uuden huoltorakennuksen rakentaminen kentän laitaan asemakaavan osoittamaan paikkaan. Se tulee toteutettavaksi myöhemmin.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliParakkikoulu pois vai ei? Immolantien päiväkodinkin lähtölaskenta alkoi
Seuraava artikkeliVesipiipun pössyttelyä suitsittiin uhkasakolla