Parakkikoulu pois vai ei? Immolantien päiväkodinkin lähtölaskenta alkoi

Ilta erosi vuosien takaisesta väännöstä, sillä kaupunki on vaihtanut vuorovaikutustyyliä. Valmista ehdotusta ei ollut, sen teko alkoi asukasillassa. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Immolantien kouluilta sai uutta värinää, kun tuli tieto, että myös Immolantien päiväkotirakennus saattaa saada lähtöpassit.

Immolantien sivukoulun tulevaisuutta pohdittiin vanhempien, kaupungin virkamiesten ja apulaispormestari Pia Pakarisen voimin Pukinmäenkaaren peruskoulun Polun talossa torstaina.
– Hyvä että tuli pressi, kun täällä on ressi, sanaili ennen tilaisuutta Jyrki Saulo Tapaninvainion kaupunginosayhdistyksen hallituksesta.
Saulo oli kokemassa samoja koulupaineita vuoden 2005 hujakoilla, jolloin opetustoimi halusi säästösyistä sulkea Pukinmäen peruskouluun kuuluneen Immolantien pikkukoulun kokonaan. Asukkaiden liikehdintä synnytti Tapaninvainion kaupunginosayhdistyksen, jonka joukkovoima puri niin, että tuolloin opetuslautakuntaa johtaneen Pia Pakarisen vierailun jälkeen parakkikoulun toinen puolisko säilyi ja Sauron sekä muiden perheiden eka- ja tokaluokkalaiset saivat pitää Immolantien turvallisen lähikoulun.

Nyt kertaalleen tyrmätty huoli painaa uusia vanhempia: Jos koulu lopetetaan, uskaltaako lasta päästää parin kilometrin päähän Pukinmäenkaaren peruskouluun?

Pukinmäenkaaren peruskoulun eri toimipisteitä vetävä rehtori Leena Hiillos valotti asiaa koulun vinkkelistä ja äiti Anne Honkanen huoltajan. Honkasen lasten mukaan oma koulu on paras kaikista. Nuorin on sitä mieltä Immolantiellä, keskimmäinen 1.-3.-luokkalaisten Polun talossa ja vanhin Kujalla, joka on 4.-9.-luokkalaisten koulu Pukintalossa kirjaston kyljessä.
Äidin mielestä koulurakennuksista paras on Polku eli entinen Soinisen koulu. Silti hän valitsisi pudotuspelissä heikommin varustellun Immolantien, koska turvallinen koulupolku ohittaa hyvät tilat.

Kesken alustusten Helsingin kaupungin tilapalvelupäällikkö Mauno Kemppi ja aluepäällikkö Ulla-Maija Vähäsarja pudottivat uutispommin. Virkamiehet olivat kokoustaneet maanantaina ajatuksella, että parakkikoulun naapurissa peruskorjausta kaipaavan Immolantien päiväkodin voisi purkaa pois. Ennen sitä voisi rakentaa korvaavan päiväkodin Tervapääskyn leikkipuiston isolle tontille, jolloin ei tarvitsisi väistötiloja.
Tieto äimistytti vanhaa aktivistikaartia. Asukkaat ovat vuosia ajaneet Tapaninvainioon lähipalvelukeskusta kaiken ikäisille.
– Sittenhän voisi tehdä rakennuksen, jolle voisi antaa nimen Kapuntalo, väläytti Jyrki Saulo pokkana.
Nuorempi polvi vanhempia ihmetteli, mikä Kapuntalo. Muorisotalonakin tituleerattu Kapuntalon lähipalvelukeskus alkoi taas kiinnostaa, kun porukka muodosti ryhmiä ja ryhtyi ideoimaan vaihtoehtoisia koulu- ja päiväkotipolkuja Koillis-Helsingin reunamille. Aika näyttää, mitä ideoista kypsyy.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliAlppikylän, Jakomäen ja Puistolan asukkaat yhtä mieltä: Lämpövoimalaa ei Tattarisuolle haluta
Seuraava artikkeliMosan ”Wembleyn” myllerrys lähestyy