Yhdessä

teija loponen

Viime vuonna vietettiin Suomen satavuotisjuhlia, joissa teemana oli yhdessä tekeminen. Sama yhdessä aikaansaaminen on pääroolissa niin erilaisissa yhdistyksissä, harrastuksissa, talkoissa kuin ihan perhe-elämässäkin. Yhdessä tekeminen on hauskaa, kurjemmatkin hommat sujuvat mukavammin ja jokainen saa kokea olevansa tarpeellinen. Yhdessä tekemistä suunnittelusta aina toteutukseen saakka ja ilman korvausta harrastetaan muun muassa kaupunginosayhdistyksissä ja monissa urheiluseuroissa. Tapanin Erän voimistelukisat niistä tuoreimpana esimerkkinä.

Tapanilassa yhdessä tekeminen on vuosikymmenet ollut kunniassa ja tuottanut paljon hyvää. Yksi tuon yhdessä tekemisen muodoista on Mosan perinteiset klapitalkoot, joissa käsityökaluin tehdään takka- tai saunapuita itselle ja samalla lähistön ikäihmisille. Nuo klapitalkoot koittavat taas lauantaina. Työn alla on jo myös kevään avaava toukokuun alkuun sijoittuva Mosa herää –tapahtuma, jossa alueen yhteisöllisyys nousee huippuunsa ja eri toimijat esittelevät ihan käytännön teoin toimintaansa. Malmilla toimijat viettävät yhteistä tapahtumapäivää 19.5. ja Pukinmäessä 26.5.

Yhdessä tekemistä harrastavat yhä useammat hallintokunnat Helsingin uudessa organisaatiomallissa. Siitä on jo saatu mukavia esimerkkejä muutamissa asukasilloissa. Nyt asukkaat jännittävät mikä merkitys heidän mielipiteillään on Tattarisuon viereen harkitun Helenin lämpövoimalan suhteen. Vuokraako kaupunki sille tontin lähikaupunginosien väen vastustuksesta huolimatta, vai huomioidaanko asukkaiden yhdessä tekemät kannanotot. Eilen pidettiin tuosta aiheesta asukasilta Puistolassa. Illan annista kerromme ensi viikon lehdessä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliRanskalaista viihdettä jo kolmatta kertaa Malmilla
Seuraava artikkeliLatokartanontien kaava alkaa olla valmis